Αλ. Τσίπρας στη Μαδρίτη: Ένα βήμα από την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η αλλαγή στην Ευρώπη θα αρχίσει από την Ελλάδα», τόνισε στο συνέδριο του ΚΕΑ
Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013 15:12
UPD:15:45
FOSPHOTOS /Angeliki Panagiotou

«Μια νομισματική ένωση που διαιρεί τα κράτη της, διαιρεί τις κοινωνίες των κρατών της, αυξάνει την ανεργία, την φτώχεια και την κοινωνική πόλωση ή θα επανιδρυθεί ή θα καταρρεύσει», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην Ευρωζώνη και επισημαίνοντας ότι επανίδρυση σημαίνει αλλαγή.

Το δικό της «New Deal» για να καταπολεμήσει την ανεργία και να χρηματοδοτήσει το μέλλον της χρειάζεται η Ευρώπη, τόνισε από το συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), το οποίο πραγματοποιείται στη Μαδρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία του το Σάββατο το απόγευμα.

«Μια νομισματική ένωση που διαιρεί τα κράτη της, διαιρεί τις κοινωνίες των κρατών της, αυξάνει την ανεργία, την φτώχεια και την κοινωνική πόλωση ή θα επανιδρυθεί ή θα καταρρεύσει», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην Ευρωζώνη και επισημαίνοντας ότι επανίδρυση σημαίνει αλλαγή.

«Η διαδικασία της αλλαγής, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας διαβεβαιώσω, έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει ένα βήμα από την εξουσία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενους στους ευρωπαίους συντρόφους του.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εμπνεύσει την αλλαγή στην Ευρώπη, «στηριζόμενη στα πρώτα δύσκολα βήματά της στους ευρωπαϊκούς λαούς» και στην ευρωπαϊκή Αριστερά, πρόσθεσε ο αρχηγός του κόμματος.

Ο νεοφιλελευθερισμός και τα μέτρα βάρβαρης λιτότητας απειλούν τους λαούς της Ευρώπης, ενώ η Ακροδεξιά απειλεί τη Δημοκρατία, με μόνη εναλλακτική λύση την αντίσταση των λαών και η ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής Αριστεράς, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκανε επίσης λόγο για βιώσιμο σχέδιο για την ελληνική οικονομία, αλλά και βιώσιμο σχέδιο για την Ευρώπη στο σύνολό της από πλευράς του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΚΕΑ Πιερ Λοράν για τα θερμά του λόγια για την υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία ο τελευταίος χαρακτήρισε εντολή ελπίδας και αλλαγής για την Ευρώπη και «προσκλητήριο Δημοκρατίας».

«Οι ευρωπαϊκές εκλογές του επόμενου Μαΐου παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία στους λαούς της Ευρώπης να κάνουν την αλλαγή πραγματικότητα», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δημοφιλή