Απεργιακό κύμα κατά των αλλαγών στα εργασιακά

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 14:30
UPD:19:04

Σε στάση εργασίας από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου, με συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή προχωρά αύριο και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Με μπαράζ κινητοποιήσεων απαντούν οι εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων στο ενιαίο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και τους νέους έκτακτους φόρους.

Γενική απεργία αύριο Τρίτη αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία (ΠΟΕΠΔΧΒ).

Σε στάση εργασίας από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου, με συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή προχωρά αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στους δήμους συνεχίζουν τις γενικευμένες καταλήψεις δημοτικών κτηρίων, γκαράζ, δημαρχείων και των Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας.

Στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχουν και οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την ΟΛΜΕ να έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (11 πμ - 2 μμ για την πρωινή βάρδια και 2 μμ – 5 μμ για την απογευματινή βάρδια).

Στάση εργασίας τις ίδιες ώρες θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί και την Πέμπτη, προκειμένου να συμμετάσχουν σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που έχει προγραμματιστεί για τη 1 μμ στα Προπύλαια.

Την Πέμπτη σε στάση εργασίας 11 πμ-3 μμ προχωρά με τη σειρά της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), η οποία θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 11.30πμ στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Απεργούν σήμερα και την Τετάρτη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ για την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας.

Και η Π.Ο.Ε.-Υ.ΕΘ.Α. αποφάσισε στάση εργασίας την Παρασκευή από 07 πμ – 10 πμ και συγκέντρωση στην κεντρική πύλη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Πενθήμερη αποχή από 13 έως και 19 Οκτωβρίου προειδοποιούν ότι θα πραγματοποιήσουν από την ερχόμενη Πέμπτη και οι δικηγόροι όλης της χώρας εάν δεν υπάρξει δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης, πως δεν θα μεταφερθεί δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους.

Για το Σάββατο έχει προγραμματιστεί πανϋπαλληλικό συλλαλητήριο στις 11 πμ στο Σύνταγμα.

Τρεις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με ημερομηνία έναρξης τις 18 Οκτωβρίου, προκήρυξε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΤΥΕ). Ειδικότερα, οι τελωνειακοί θα απεργήσουν από την Τρίτη 18 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Στο χορό των κινητοποιήσεων κατά του ενιαίου μισθολογίου μπαίνουν και οι εφοριακοί υπάλληλοι. Οι ομοσπονδίες εφοριακών αποφάσισαν συγκεκριμένα ότι θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες, από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Σαρανταοκτάωρη απεργία στις 18 και 19 Οκτωβρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ.

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, η μορφή και η διάρκεια των οποίων θα συγκεκριμενοποιηθεί κατά την αποψινή συνεδρίαση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι η κορύφωση των κινητοποιήσεων αναμένεται στην γενική πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, οπότε θα μείνουν κλειστά και όλα τα εμπορικά καταστήματα.

Δημοφιλή