Πιτέλα κατά Κόρμπιν για το Brexit

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 13:23
UPD:13:25
EPA/MATHIEU CUGNOT

Ο κ. Πιτέλα δήλωσε ότι είναι λυπηρό που ο ηγέτης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος δεν είναι «περισσότερο Ευρωπαίος».

Ο επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, της κεντροαριστερής παράταξης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, επέκρινε την απόφαση του Βρετανού κεντροαριστερού ηγέτη Τζέρεμι Κόρμπιν να καλέσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου για το Brexit.

Ο κ. Πιτέλα δήλωσε ότι είναι λυπηρό που ο ηγέτης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος δεν είναι «περισσότερο Ευρωπαίος».

Ο Ιταλός πολιτικός, ο οποίος θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τον κ. Κόρμπιν στο Λονδίνο, δήλωσε ότι στη θέση του Βρετανού πολιτικού θα είχε παλέψει σκληρότερα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ένα πέμπτο των βουλευτών των Εργατικών στη Βουλή των Κοινοτήτων (κάτω σώματος του βρετανικού κοινοβουλίου) ψήφισε ενάντια στο νομοσχέδιο το οποίο εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση των κεντροδεξιών Συντηρητικών της Τερέζα Μέι να ανοίξει τη διαδικασία αποχώρησης της χώρας από την Ε.Ε.

Ενάντια στο σχέδιο νόμου ψήφισαν συνολικά 47 βουλευτές των Εργατικών, 50 βουλευτές του κεντροαριστερού - εθνικιστικού Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος, επτά των κεντρώων Φιλελεύθερων Δημοκρατών. Κατά του νομοσχεδίου ψήφισε και ο ευρωπαϊστής βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος Κεν Κλαρκ.

Το σχέδιο νόμου βρίσκεται πλέον σε διαβούλευση στο άνω σώμα, Βουλή των Λόρδων.

naftemporiki.gr

Δημοφιλή