«Δεν έχω λογαριασμό σε τράπεζα της Κρήτης», απαντά η Ν. Βαλαβάνη στον Λ. Αυγενάκη

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 13:19
UPD:13:45
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

A- A A+

Για «λάσπη» κάνει λόγο η Νάντια Βαλαβάνη, απαντώντας στον βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, που σύμφωνα με την ίδια,  «την φωτογραφίζει», σε ερώτησή του, ως το στέλεχος της κυβέρνησης που λίγες ώρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών φέρεται να έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων.

Ειδικότερα, η κ. Βαλαβάνη ξεκαθαρίζει οτι δεν διαθέτει λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα στο Ηράκλειο Κρήτης και ότι δεν έχει μιλήσει με διευθυντή υποκαταστήματος τράπεζας στο Ηράκλειο εδώ και χρόνια.

Διευκρινίζει ακόμη πως ό,τι χρήματα διαθέτει είναι στην Ελλάδα και είναι «μπλοκαρισμένα» λόγω τραπεζικής αργίας και ελέγχων κεφαλαίου.

Διερωτάται τέλος εάν είναι τυχαία η «'σύμπτωση' της διασποράς τέτοιων 'ειδήσεων' σήμερα, μια μέρα τόσο κρίσιμη για την πολιτική ιστορία της χώρας».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Βαλαβάνη:

«Ο συμπατριώτης μου βουλευτής Ηρακλείου Λ. Αυγενάκης σε ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή κι απευθύνεται στον Πρωθυπουργό,  με “φωτογραφίζει”, στηριγμένος σε δημοσίευμα site της Αττικής, ως τον «ιδιαίτερα προβεβλημένο (sic) υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα ο οποίος έδειξε να γνώριζε πολύ καλά τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί δύο εικοσιτετράωρα αργότερα. … Το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος – δε δραστηριοποιείται πολιτικά στη συγκεκριμένη περιοχή – επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου με το διευθυντή ενός από τα πέντε υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης και απαίτησε να αποδεσμεύσει άμεσα τις προθεσμιακές καταθέσεις που είχε εκεί μαζί με δυο στενά συγγενικά του πρόσωπα (200.000 ευρώ).» Όπερ και εγένετο. Ήδη το όνομα μου κυκλοφορεί φαρδιά-πλατιά σε σχόλια κάτω από σχετικές αναδημοσιεύσεις.

Παρόλο ότι η λάσπη «κολλά» με τρόπο που αυτοί που τη χειρίζονται ξέρουν καλά, είτε είναι πολιτικοί είτε δημοσιογράφοι, κι αυτό ανεξάρτητα απ’ ό,τι και να πεις, αισθάνομαι υποχρεωμένη ν’  αποδείξω ότι «δεν είμαι ελέφαντας» δηλώνοντας ότι:

  • Δε διαθέτω λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα στο Ηράκλειο Κρήτης.
  • Ο μοναδικός λογαριασμός που διαθέτω στην «Εθνική» είναι στην Αθήνα, στο υποκατάστημα της στη Βουλή, και αφορά τη μισθοδοσία μου ως βουλευτή. Ο λογαριασμός αυτός ουδέποτε περιείχε προθεσμιακή ή άλλη κατάθεση. Σήμερα έχει μέσα την τελευταία βουλευτική μου αποζημίωση.
  • Έχω χρόνια να μιλήσω με Διευθυντή υποκαταστήματος οποιασδήποτε τράπεζας στο Ηράκλειο. Στην Αθήνα δεν έχω μιλήσει ποτέ.
  • Όπως αναγκάστηκα να δηλώσω και στο παρελθόν μετά από συκοφαντικά δημοσιεύματα, ό,τι χρήματα διαθέτω είναι στην Ελλάδα. Και σήμερα είναι «μπλοκαρισμένα», όπως όλου του κόσμου, λόγω τραπεζικής αργίας και ελέγχων κεφαλαίου.
  • Ο Πρωθυπουργός γύρισε εντελώς αιφνιδιαστικά για όλους, διακόπτοντας τις διαπραγματεύσεις, αργά το βράδυ της Παρασκευής. Ο εκβιασμός μέσω παγώματος του ELA κατά την κυριακάτικη συνεδρίαση της ΕΚΤ, που επέβαλλε την τραπεζική αργία σε προεκλογική περίοδο δημοψηφίσματος, φαινόταν υπερβολικός ακόμα και για τους «θεσμούς». Η τραπεζική αργία ξεκίνησε από τη Δευτέρα, 29.6.2015. Οι πολίτες που «άδειαζαν» λογαριασμούς τους στις τράπεζες τις προηγούμενες μέρες το έκαναν υπό το φόβο που καλλιεργούνταν κι όχι λόγω χρήσης πρωθύστερων «εμπιστευτικών πληροφοριών» και «κατάχρησης θέσης» οποιουδήποτε μέλους της κυβέρνησης.

Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν μάθει τη διαφθορά ως τρόπο συνύπαρξης των ανθρώπων - και τέτοιες καταστάσεις προσπαθούν ν’ ανακαλύψουν επίσης στους κόλπους της σημερινής Κυβέρνησης. Το ερώτημα είναι η «σύμπτωση» (;) της διασποράς τέτοιων «ειδήσεων» σήμερα, μια μέρα τόσο κρίσιμη για την πολιτική ιστορία της χώρας. Είναι άραγε τυχαίο;»

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή