Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται έξι εθνικές αναγκαιότητες

Κυριακή, 04 Ιανουαρίου 2015 17:07
UPD:17:11
Eurokinissi/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να είναι ο τρίτος πόλος εξέφρασε από την Τρίπολη ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος γιατί όπως τόνισε το κόμμα είναι δύναμη ευθύνης που εγγυάται τις έξι εθνικές αναγκαιότητες.

«Δεν έχει αξία ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος στις εκλογές, αλλά ποιος θα είναι ο εγγυητής της σταθερότητας» είπε και παρουσίασε τις έξι εθνικές αναγκαιότητες που είναι:

Πρώτον η πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη ο τόπος

Δεύτερον η οικονομική σταθερότητα, που σημαίνει μένουμε στο ευρώ, όχι πιστωτικό γεγονός σεβόμενοι τις θυσίες που έχει κάνει ο λαός

Τρίτον μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα

Τέταρτον θεσμική σταθερότητα, σεβασμός του κράτους δικαίου και όχι ρεβανσισμό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι πρέπει να είναι εκφραστής της ενότητας. Σημαίνει επίσης είπε, συναινετική αναθεώρηση του Συντάγματος και αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Πέμπτον, εθνική σταθερότητα, γιατί έχουμε, είπε, ανοικτά ζητήματα με την Κύπρο, την ονομασία των Σκοπίων και την αναταραχή που υπάρχει στις χώρες της ανατολικής Μεσογείου που σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι όαση ομαλότητας και σταθερότητας.

Έκτον, μετάβαση στην νέα φάση μετά τα μνημόνια που σημαίνει εθνικό σχέδιο με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σε μια ανοικτή οικονομία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι στις προσεχείς εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες.

Στις 25 Ιανουαρίου είπε, θα παραδώσουμε την χώρα και την εθνική οικονομία ακέραιη, αλλά το τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα θα το κρίνει ο ελληνικός λαός.

Επανέλαβε ότι το κραταιό ΠΑΣΟΚ του 48%, της αλλαγής, τώρα είναι κόμμα περιορισμένης εκλογικής επιρροής, γιατί έλαβε υπεύθυνη στάση και σήκωσε δυσανάλογο βάρος των δύσκολων αποφάσεων που έπρεπε όμως να ληφθούν. Το ΠΑΣΟΚ είπε, έφτιαξε την Ελλάδα της μεταπολίτευσης, εξέφρασε τα λαϊκά στρώματα και ένωσε ένα διχασμένο έθνος και τώρα τόνισε, που είμαστε ένα βήμα πριν το τέλος των μνημονίων δεν πρέπει να γίνει καμιά λανθασμένη επιλογή, επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ότι κανένα άλλο κόμμα δεν έχει πληρώσει το κόστος και την ταπείνωση που έχει πληρώσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά αναλάβαμε είπε, το κόστος της εθνικής ευθύνης για να σωθεί η χώρα.

Ακόμη ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι κρεμόμαστε από μια κλωστή γιατί αν και πετύχαμε πολλά κι έχουμε ρυθμό ανάπτυξης μετά από επτά χρόνια ύφεσης και ισχυρές τράπεζες, είμαστε εύθραυστοι για καθαρά πολιτικούς λόγους και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ διότι στερεί από την κυβέρνηση το δικαίωμα της διαπραγμάτευσης και λέει ότι δεν αναγνωρίζει τις υπογραφές της κυβέρνησης.

Οι αγορές, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλουν σταθερότητα κι όχι αβεβαιότητα και συμπλήρωσε ότι η χώρα έχει ανάγκη από ενότητα.

Δεν υπάρχει αυτοδυναμία κι εύκολες λύσεις σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας πως μετά τις εκλογές χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα αναλάβει το κόστος που της αναλογεί, ώστε να λειτουργήσουμε ως εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.

Επιπλέον τόνισε ότι δεν υπάρχει λύση δεύτερων εκλογών γιατί αυτό θα είναι έγκλημα και υπογράμμισε πως η χώρα πρέπει να διαπραγματευθεί και να αλλάξει σελίδα.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως προοδευτικό σήμερα είναι το υπεύθυνο, το σταθερό και το αποτελεσματικό ΠΑΣΟΚ, που δίνει πλεόνασμα και ανάπτυξη στην κοινωνία και κοινωνική συνοχή. Εδώ είπε, χτυπά η καρδιά του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε με νόημα, ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε κληρονομείται ούτε τεμαχίζεται.

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο κ. Βενιζέλος αν και δεν θέλησε να σχολιάσει την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, εν τούτοις στο τέλος έκανε λόγο για την αλήθεια, όπως τόνισε, που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη ευθύνης που εγγυάται τη σταθερότητα της χώρας και υπογράμμισε ότι «δεν μπορείς να είσαι ο πατέρας του μνημονίου και μετά να γίνεσαι αντιμνημονιακός και να κλείνεις το μάτι».

Έκανε λόγο για διγλωσσία στο ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως η ΔΗΜΑΡ φέρθηκε αντιφατικά και ανεύθυνα, ενώ χαρακτήρισε το Ποτάμι νέα ΔΗΜΑΡ και τόνισε πως ο εγγυητικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ αφορά και την τοπική ανάπτυξη κι αυτό ισχύει για όλη τη χώρα.

Μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήταν η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο υπουργός αναπληρωτής Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος .

Ο κ. Βενιζέλος συνεχίζει την περιοδεία του στην Πελοπόννησο και το βράδυ θα μιλήσει στο πνευματικό κέντρο Καλαμάτας.

newsroom naftemporiki με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή