Ουκρανία: Άρχισε η διαδικασία μεταφοράς των συντριμμιών του αεροσκάφους της Malaysia Airlines

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 20:22
UPD:20:27
REUTERS/MAXIM ZMEYEV

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους θα μεταφερθούν στην Ολλανδία, τη χώρα που πλήρωσε το βαρύτερο τίμημα, αφού 193 από τους 298 νεκρούς της τραγωδίας ήταν Ολλανδοί.

A- A A+

Τέσσερις μήνες μετά την τραγωδία με τη συντριβή του αεροσκάφους της πτήσης MH-17 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία., άρχισε σήμερα η διαδικασία της μεταφοράς των συντριμμιών.

Υπάλληλοι του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας του Ντονέτσκ άρχισαν να κόβουν με σιδεροπρίονα ό,τι έχει απομείνει από την άτρακτο του αεροσκάφους και να τα φορτώνουν σε φορτηγό, υπό την εποπτεία Ολλανδών εμπειρογνωμόνων και παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και στη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους θα μεταφερθούν στην Ολλανδία, τη χώρα που πλήρωσε το βαρύτερο τίμημα, αφού 193 από τους 298 νεκρούς της τραγωδίας ήταν Ολλανδοί. Εκεί θα εξετασθούν από την ολλανδική Υπηρεσία Ερευνών Ασφαλείας, η οποία είναι επιφορτισμένη με την έρευνα για τα αίτια της καταστροφής.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας στη Χάγη δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν το σύνολο των συντριμμιών της ατράκτου θα μεταφερθεί στην Ολλανδία. «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ζώνη των ερευνών είναι τεράστια. Έχουμε έναν κατάλογο στον οποίο καταγράφονται τα πιο σημαντικά για την έρευνα κομμάτια και αυτά τα κομμάτια έχουν προτεραιότητα», πρόσθεσε.

EURONEWS

Η μεταφορά των συντριμμιών του αεροσκάφους καθυστέρησε λόγω του πολεμικών συγκρούσεων που συνεχίσθηκαν στην περιοχή και μετά την υπογραφή εκεχειρίας μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και των ουκρανικών δυνάμεων στις 5 Σεπτεμβρίου.

Δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι σήμερα οι μάχες που διεξάγονταν σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το σημείο της πτώσης του αεροσκάφους σταμάτησαν.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή