Αντ. Σαμαράς: Βρισκόμαστε στο τέλος της προσπάθειας, θα τα καταφέρουμε

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 20:52
UPD:13/11/2014 13:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μιλώντας σε εκδήλωση του Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε «στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε» σχολιάζοντας ότι τα αποτελέσματα είνα πλέον ορατά.

A- A A+

Την πεποίθηση ότι στο τέλος «θα τα καταφέρουμε σίγουρα» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λέγοντας ότι «βρισκόμαστε στο τέλος μιας επίπονης προσπάθειας, διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα», ενώ επανέλαβε ότι ζητούμε για την κυβέρνηση είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε «στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε» σχολιάζοντας ότι τα αποτελέσματα είνα πλέον ορατά.

Κάνοντας μία αναδρομή στις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις και για τα κόκκινα δάνεια χαρακτηρίζοντάς τα ως τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικών χρεών που έχει γίνει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στον αγώνα προσέλκυσης επενδύσεων, στους διεθνείς διαγωνισμούς για τους υδρογονάνθρακες και τις συμμαχίες γι' αυτό. «Είναι φωτογραφίες ενός πολυμέτωπου αγώνα που κάνουμε» ανέφερε.

«Αυτά γίνονται μέσα σε ένα περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας» σχολίασε, προσθέτοντας: «Για να βγει η χώρα από την κρίση και για να μη ξαναπέσει εξαρτάται από την παραγωγική ικανότητα και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, εν ολίγοις από την εξωστρέφεια. Η επιχειρηματικότητα βρίσκεται στην καρδιά αυτής της προσπάθειας. Πρέπει να κερδίζουν τα προϊόντα μας ξένες αγορές και να αντιμετωπίζουν τα ξένα προϊόντα εντός της χώρας. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να βγει η χώρα από τη κρίση και να φτιάξουμε τη Νέα Ελλάδα».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την γραφειοκρατία και να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα. «Οφείλουμε να ανασυγκροτήσουμε την σχέση του κράτους με τον επιχειρηματία, τολμούμε και έχουμε προχωρήσει μέσα από πολύ μεγάλες δυσκολίες» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για να ενισχύσουν την ρευστότητα στην αγορά όπως και για την διευκόλυνση της φορολογίας.

Επανέλαβε ότι στόχος και μεγάλο ζητούμενο για την κυβέρνηση και για την κοινωνία είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών. Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση απλοποίησε τις διαδικασίες για την ίδρυση επιχειρήσεων ενώ εφαρμόζει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε πολλούς τομείς κατά τρόπο που βοηθά την άσκηση της επιχειρηματικότητας και την σχέση των επιχειρηματιών με την διοίκηση.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι είναι αδιάκοπη η προσπάθεια για την εξασφάλιση ρευστότητας στην αγορά που είναι η προϋπόθεση για την επιχειρηματικότητα.

Ενδεικτικά ανέφερε την εξασφάλιση 1,4 δισ. ευρώ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τη δημιουργία σύστηματος εγγυήσεων για τις επιχειρήσεις, «αναδιαρθρώσαμε το νέο ΕΣΠΑ, ιδρύσαμε το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση θεσπίζει κίνητρα για να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά και για να βοηθήσει τις startups επιχειρήσεις ενώ προανήγγειλε ότι θα θεσπιστούν κίνητρα για να επιστρέψουν κεφάλαια που είχαν φύγει από την χώρα.

Υπογράμμισε ότι «για να είναι η ανάπτυξη βιώσιμη θα πρέπει να στηριχθεί στις επενδύσεις, στις εξαγωγές και όχι στην κατανάλωση. Το μοντέλο της οικονομίας πρέπει να αλλάξει. Η Ελλάδα πρέπει να μπει στον παγκόσμιο καταμερισμό ως παραγωγός και όχι μόνο ως καταναλωτής. Το κράτος πρέπει να περιοριστεί στον επιτελικό του ρόλο και να παρέχει καλές κοινωνικές υπηρεσίες στους πολίτες παράλληλα με την ασφάλεια και την άμυνα. Το κράτος θα είναι δίπλα στους επιχειρηματίες και αρωγός και όχι απέναντί τους».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή