Βουλή: Δεκτές οκτώ τροπολογίες βουλευτών από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 15:29
UPD:15:31
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

A- A A+

Οκτώ βουλευτικές τροπολογίες έκανε δεκτές ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα ανοιχτά δημόσια έγγραφα. Μία από τις τροπολογίες αφορά τις αποσπάσεις στα βουλευτικά γραφεία.

Συγκεκριμένα οι τροπολογίες προβλέπουν

  • την δυνατότητα να αποσπώνται υπάλληλοι στα βουλευτικά γραφεία μετά από 5 χρόνια υπηρεσίας (αντί για 10 που ισχύει σήμερα) σε παραμεθόριο ή προβληματική περιοχή, η οποία υπογράφεται από τον Βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Γεωργαντά. Οι υπάλληλοι θα αποσπώνται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στη συνέχει θα διατίθενται στα γραφεία Βουλευτών παραμεθόριων ή προβληματικών περιοχών.
  • οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε προσωποπαγείς θέσεις με παράλληλη δέσμευση κενών οργανικών θέσεων, θα καταλαμβάνουν τις κενές οργανικές θέσεις τις οποίες δεσμεύουν και θα καταργείται η προσωποπαγής θέση, η οποία υπογράφεται από τους βουλευτές της Ν.Δ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη, Ανδρέα Μαρίνο, Θόδωρο Σολδάτο, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκο και τον Χρήστο Αηδόνη από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές.
  • τον διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης των επιλεγέντων από την Επιτροπή του άρθρου 9 του νόμου 2643/98 μετά την προκήρυξη 10/7Κ/2000 του ΑΣΕΠ, η οποία υπογράφεται από τους βουλευτές της Ν.Δ. Ανδρέα Κουτσούμπα και Κώστα Κοντογεώργο.
  • να προσμετράται ως πραγματικός χρόνος υπηρεσίας η περίοδος που μεσολάβησε από την παραίτηση του υπαλλήλου (π.χ. για να είναι υποψήφιος σε εκλογές) έως την επάνοδό του, η οποία υπογράφεται από τους βουλευτές της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζο και του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκο.
  • παράταση στα λατομεία σχιστολιθικών πλακών που λειτουργούν σε εκτάσεις αμφισβητούμενης ιδιοκτησίας, η οποία υπογράφεται από τους βουλευτές της Ν.Δ. Σίμο Κεδίκογλου και Άδωνι Γεωργιάδη.
  • προσλήψεις ΔΕΗ κατά προτεραιότητα των κατοίκων των οικισμών Κλείτου, Κομάνου και Μαυροπηγής, η οποία υπογράφεται από τους Κώστα Κόλλια (ΝΔ) και Χρήστο Γκιόκα (ΠΑΣΟΚ).
  • την ΠΑΣΕΓΕΣ και τις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στην αγροτική οργάνωση, η οποία υπογράφεται από τους Κώστα Κόλλια (Ν.Δ.) και Χρήστο Γκιόκα (ΠΑΣΟΚ).
  • παράταση για τον Οργανισμό Κωπαΐδας, η οποία υπογράφεται από τους βουλευτές Βοιωτίας της ΝΔ Γιάννη Καράμπελα, Ανδρέα Κουτσούμπα και Βαγγέλη Μπασιάκο.

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή