ΣΥΡΙΖΑ: Το μόνο που εγγυάται η κυβέρνηση είναι η φτώχεια για όλο και περισσότερους

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 14:25
UPD:14:26
EUROKINISSI

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

A- A A+

Το μόνο που εγγυάται η κυβέρνηση είναι η φτώχεια για όλο και περισσότερους, δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» που εξήγγειλαν σήμερα πανηγυρικά οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Βρούτσης, με τον τρόπο, το ύψος και τις αυστηρότατες προϋποθέσεις, βάσει των οποίων θα χορηγηθεί, καθώς και με τα πολύ χαμηλά επίπεδα δημοσίων πόρων που προβλέπεται να διατεθούν, θα αφορά ένα πολύ μικρό μέρος από τα 6,3 εκατομμύρια των συμπολιτών μας που, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και της Eurostat, είτε είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας είτε κινδυνεύουν άμεσα να βρεθούν κάτω από αυτά.

«Το μόνο που θα εγγυάται η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο είναι η φτώχεια για όλους, αφού στην ουσία θέτει τους κατώτατους όρους διαβίωσης ως προϋπόθεση χορήγησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, επιδοτώντας την επί μακρόν διατήρησή τους».

Ο κ. Στρατούλης επιτίθεται τόσο στην τρόικα όσο και στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τες ότι «αδυνατούν να καταλάβουν ότι ο λαός και η νεολαία απαιτούν εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και, κυρίως, γενναίες κοινωνικές πολιτικές και όχι ψίχουλα κρατικής φιλανθρωπίας, για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν οι ανθρωποκτόνες πολιτικές τους».

«Πρέπει να φύγουν, με την ψήφο και τους αγώνες του λαού, το γρηγορότερο δυνατόν, προτού ολοκληρώσουν την ανθρωπιστική και κοινωνική καταστροφή που συντελείται σε βάρος του λαού και της χώρας μας» καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή