Συρία: Μαύρος καπνός πάνω από την κουρδική Κομπανί

Στην επίθεση το Ισλαμικό Κράτος
Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014 12:03
UPD:12:07
EPA/SEDAT SUNA

Σφοδρές μάχες διεξάγονταν το πρωί στη συριακή πόλη Κομπάνι (Άιν Αλ Άραμπ), η οποία πολιορκείται από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου από τα τουρκικά σύνορα που απέχουν μερικά χιλιόμετρα από το σημείο.

Πυκνός μαύρος καπνός έχει υψωθεί πάνω απ' αυτή τη συριακή πόλη που κατοικείται κυρίως από Κούρδους και βλήματα όλμου την πλήττουν κατά τακτικά διαστήματα.

«Παρακολουθούμε με θλίψη το φονικό έργο του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο Τζαφέρ Σεβέν, Κούρδος της Τουρκίας, αυτόπτης μάρτυρας των βομβαρδισμών από το τουρκικό μεθοριακό πέρασμα του Μουρσίτπιναρ. «Οι αδελφοί μας βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, υπάρχει πολλή βία», πρόσθεσε.

«Είναι μια σφαγή που διαπράττεται μπροστά στα μάτια ολόκληρου του κόσμου», είπε έτερος αυτόπτης μάρτυρας των μαχών, ο Μπουρχάν Ατμάτσα, «ο κόσμος παραμένει σιωπηλός ενώ οι Κούρδοι σφαγιάζονται».

Εδώ και πολλές ημέρες, οι τζιχαντιστές μαχητές έχουν πλησιάσει στα προάστια της Κομπάνι, η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας.

EURONEWS

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η πόλη «έχει αδειάσει από το 90% των κατοίκων της» και ότι τα γύρω χωριά είναι πλέον «σχεδόν έρημα και ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος».

EURONEWS

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, δεν απομένουν παρά λίγες χιλιάδες άμαχοι στην Κομπανί, η οποία αριθμούσε 70.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο και είχε υποδεχθεί αντίστοιχο αριθμό προσφύγων.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή