Γάζα: Νέα 24ωρη εκεχειρία προτείνει η Χαμάς

Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014 13:37
UPD:15:54
REUTERS/SUHAIB SALEM
A- A A+

Οι ένοπλοι μαχητές της Χαμάς συμφώνησαν σε νέα 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα, η οποία θα ξεκινήσει μέσα στην επόμενη ώρα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης.

«Σε απάντηση στην παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών και λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση του λαού μας και τη συγκυρία του Ιντ (σημειώνεται ότι το Ιντ αλ Φιτρ σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού), συμφωνήθηκε μεταξύ των ομάδων αντίστασης να υιοθετηθεί μία 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία, που θα ξεκινήσει σήμερα από τις 14:00 μμ», δήλωσε στο Reuters ο Σάμι Αμπού Ζούχρι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το Ισραήλ, το οποίο νωρίτερα σήμερα έσπασε την 24ωρη εκεχειρία ύστερα από τη ρίψη ρουκετών από την Χαμάς στο νότιο και κεντρικό Ισραήλ.

Παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις έκκληση για τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας έκανε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος στους πιστούς κατά την προσευχή της Κυριακής στο Βατικανό.

"Παρακαλώ σταματήστε, σας το ζητώ από την καρδιά μου, ήρθε η ώρα να σταματήσετε. Σταματήστε, παρακαλώ!", είπε ο Πάπας.

Την ίδια ώρα, η Γαλλία, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, καταδίκασε την αδιάκοπη βία στη Γάζα και στο Ισραήλ και ζήτησε την επείγουσα και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός και την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματύσεων.

Σημειώνεται ότι οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας ξεπερνούν του 1.000.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή