Στήριξη των απολυμένων του δημοσίου προτείνει το ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014 13:43
UPD:13:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
A- A A+

Πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων και για τη στήριξη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, αποφάσισε να λάβει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Η Κ.Ο. του συγκυβερνώντος κόμματος, θα ζητήσει να έχει συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, προκειμένου να ζητήσει να προωθηθούν σχετικές νομοθετικές διατάξεις.

Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ προτείνει «γενναία» ρύθμισης των οφειλών και υιοθέτησή της μετά από «σχετική διαπραγμάτευση με τους εταίρους».

Σε ό,τι αφορά τους απολυμένους δημόσιους υπαλλήλους που είναι άνω των 50 – 55 ετών, το ΠΑΣΟΚ ζητά να τους χορηγηθεί άμεσα η αποζημίωση απόλυσης, να ενταχθούν στα προγράμματα ανέργων του ΟΑΕΔ, να τους δοθεί η δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών χρόνων ασφάλισης (έως τέσσερα έτη) και να επιδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

Η απόφαση για τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ελήφθησαν σε σύσκεψη που έγινε  στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, με τη συμμετοχή του Γραμματέα Παναγιώτη Ρήγα, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Γιάννη Κουτσούκου, των υφυπουργών, Εύης Χριστοφιλοπούλου και Βασίλη Κεγκέρογλου. Συμμετείχαν επίσης, ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Γιώργος Κουτρουμάνης από τη Γραμματεία Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου καθώς επίσης και στελεχών των ασφαλιστικών Ταμείων.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή