Μισό δισ. δολάρια για την εκπαίδευση των ανταρτών στη Συρία ζητεί ο Ομπάμα

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 23:34
UPD:27/06/2014 10:02
REUTERS/GARY CAMERON

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος τονίζεται ότι οι αντάρτες θα ελεγχθούν εξονυχιστικά προτού αποφασιστεί να τους χορηγηθεί βοήθεια.

A- A A+

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε σήμερα το Κογκρέσο να εγκρίνει το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των μετριοπαθών Σύρων ανταρτών που επιδιώκουν την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος τονίζεται ότι οι αντάρτες θα ελεγχθούν εξονυχιστικά προτού αποφασιστεί να τους χορηγηθεί βοήθεια, σε μια προσπάθεια να κατευναστούν οι ανησυχίες ότι μέρος του εξοπλισμού που θα παράσχουν οι ΗΠΑ στην αντιπολίτευση μπορεί τελικά να πέσει στα χέρια των εχθρών της Ουάσινγκτον.

Ο Ομπάμα δέχεται ισχυρές πιέσεις το τελευταίο διάστημα να αυξήσει τη βοήθεια που χορηγεί στη συριακή αντιπολίτευση, καθώς εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες για την επιρροή που μπορεί να αποκτήσουν οι σουνίτες εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) στη Συρία.

Τα χρήματα αυτά «θα βοηθήσουν τους Σύρους να αμυνθούν, να σταθεροποιήσουν τις ζώνες που είναι υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης, να διευκολύνουν την παροχή των αναγκαίων υπηρεσιών, να αντιμετωπίσουν τις τρομοκρατικές απειλές», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή