ΕΚΠΑ: Αποχωρούν οι 360 υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 16:20
UPD:16:22
FOSPHOTOS/PANAYIOTIS TZAMAROS
A- A A+

Την απόφαση να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) έλαβαν οι 360 υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι εργάζονταν άτυπα σε αυτό κατά τους τελευταίους μήνες.

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη μετά από τη γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, το οποίο, πλέον, θα λειτουργεί με 732 υπαλλήλους.

Σημειώνεται ότι οι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ έχουν προγραμματίσει για αύριο Παρασκευή 20 Ιουνίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας - το μεσημέρι - στα Προπύλαια.

Παράλληλα σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη γενική συνέλευση και στην οποία συμμετείχαν και μέλη της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, ο πρύτανης Θ. Πελεγρίνης έκανε λόγο για μίσος της Πολιτείας απέναντι στα ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενώ εξέφρασε φόβους ότι θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

Εκτός από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη συνέντευξη συμμετείχαν ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Μ. Σπουρδαλάκης, η κοσμητεύουσα της Φιλοσοφικής Σχολής, Ε. Καραμαλέγκου, ο πρόεδρος του οικονομικού τμήματος, Ν. Ηρειώτης και η πρόεδρος του Γερμανικού Τμήματος, Φ. Μπαρτσαλιά.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή