Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες

Κυριακή, 25 Μαΐου 2014 11:13
UPD:18:39
A- A A+

Με τη σκληρή προεκλογική μάχη των τελευταίων μηνών να έχει πια φτάσει στο τέλος της, οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες έστειλαν τα τελευταία τους μηνύματα προς τους ψηφοφόρους, μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Περιφέρεια Αθήνας

«Σήμερα μιλούν οι πολίτες, με ψήφο ευθύνης αποφασίζουν για τον επόμενο περιφερειάρχη, για το μέλλον της Αττικής», δήλωσε ο υποψήφιος για την Περιφέρεια της Αττικής, Γιάννης Σγουρός. «Καλώ του πολίτες να έρθουν στις κάλπες», είπε ο κ. Σγουρός σε δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

ΝΕΡΙΤ

«Εμείς οι πολίτες μπορούμε να πάρουμε οι πολιτες τις ζωές μας πίσω στα χέρια μας», δήλωσε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως αν δεν ήταν αισιόδοξη αλλά και «πεισματάρα» ότι οι πολίτες μπορούν να πάρουν πίσω τις ζωές τους, τότε δε θα είχε μπει επικεφαλής «μιας τέτοιας σπουδαίας παράταξης». Η κ. Δούρου, ευχαρίστησε τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις εφορευτικές επιτροπές, που όπως είπε έχουν να αντιμετωπίσουν μια νέα διαδικασία με τρεις κάλπες.

ΝΕΡΙΤ
Περιφέρεια Κεντρικης Μακεδονίας

«Οι εκλογές αυτές είναι πάρα πολύ κρίσιμες. Κάνω έκκληση στον κόσμο να έρθει να ψηφίσει», είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης. Ο κ. Ιωαννίδης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο μετά τις εννέα το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

«Σήμερα συμμετέχουμε, δεν απέχουμε. Ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί, με την ψήφο μας αποφασίζουμε για τον τόπο μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όλοι μαζί γινόμαστε ένα για να πάμε την Κεντρική Μακεδονία μπροστά», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος όπου ψήφισε.

Ο κ. Τζιτζικώστας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 10 το πρωί στο δημοτικό σχολείο Βραχιάς του δήμου Δέλτα, Θεσσαλονίκης.

ΝΕΡΙΤ
Δήμος Αθηναίων

Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες με την ψήφο τους κρίνουν το μέλλον της πρωτεύουσας της χώρας, δήλωσε δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Καμίνης. Ο κ. Καμίνης ψήφισε λίγο πριν τις 10 το πρωί, συνοδευόμενος από την οικογένειά του.

AMNAWEBTV

«Η Αθήνα σήμερα ολοκληρώνει το μεγάλο βήμα που έκανε την προηγούμενη Κυριακή», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Κάλεσε τους Αθηναίους και τις Αθηναίες και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, να χρησιμοποιήσουν «τη μεγάλη δύναμη που έχει η ψήφος τους να φέρουν τη μεγάλη αλλαγή».

NAFTEMPORIKI.GR
Δήμος Θεσσαλονίκης

«Την ιστορία του τόπου μας την γράφουμε εμείς οι ίδιοι. Με σταθερότητα, φως και αλήθεια συμμετέχουμε όλοι σε αυτή την αποστολή» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης. Ο κ. Καλαφάτης προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10 το πρωί.

AMNAWEBTV

«Ασκήσαμε την υποχρέωση και το δικαίωμα μας, εγώ ψήφισα τον εαυτό μου», δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για θετικό αποτέλεσμα.

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε τριπλή εκλογή, τριών διαφορετικών σημασιών εκλογές» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης. 

ΝΕΡΙΤ
Δήμος Πειραιά

Στιγμή «απόλυτης δημοκρατίας», χαρακτήρισε τις εκλογές ο δήμαρχος Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος, Βασίλης Μιχαλολιάκος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Όπως είπε, είναι η στιγμή που ο πολίτης, παίρνει στα χέρια του την τύχη της πόλης του. «Είναι η στιγμή που όλοι είμαστε ίσοι. Την ώρα που ψηφίζουμε και την ώρα που φεύγουμε από τη ζωή» δήλωσε ο κ. Μιχαλολιάκος. Εξέφρασε την ευχή πως οι εκλογές θα αναδείξουν το καλύτερο για τον τόπο, για την περιφέρεια και για μια Ευρώπη «που θα παίρνει υπόψη της τον άνθρωπο και κυρίως το φτωχό άνθρωπο». Απαντώντας σε ερώτηση για την εκλογική μάχη στην εβδομάδα που μεσολάβησε από τον πρώτο μέχρι το δεύτερο γύρο των εκλογών, περιορίστηκε να δηλώσει «καλή επιτυχία στη δημοκρατία».

ΝΕΡΙΤ

Την πεποίθηση ότι «μια καινούρια μέρα για τον Πειραιά αρχίζει σήμερα» εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος. Οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες «γυρίζουν στη πλάτη στο χθες, στη διχόνοια, στη μιζέρια. Ψηφίζουν ανατροπή και χαμόγελο για τους πολίτες», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μώραλης.

ΝΕΡΙΤ
newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή