Γ. Παπανδρέου: Μια ανεξάρτητη Ελλάδα το διακύβευμα της επόμενης μέρας

Κυριακή, 25 Μαΐου 2014 11:00
UPD:13:15
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

«Τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα σηκώσαμε ένα βάρος που δεν μας αναλογούσε. Το κάναμε σε μια Ευρώπη συντηρητική που υπέκυπτε στις πιέσεις των αγορών που δεν ύψωσε ανάστημα αλληλεγγύης» είπε ο κ. Παπανδρέου.

A- A A+

Ασκώντας κριτική στη «συντηρητική» Ευρώπη και θέτοντας ως διακύβευμα πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή και το όραμα να σταθεί η χώρα «μόνη της στα πόδια της, ανεξάρτητη» ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε σε μια πολιτική τοποθέτηση εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου όπου ψήφισε.

«Τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα σηκώσαμε ένα βάρος που δεν μας αναλογούσε. Το κάναμε σε μια Ευρώπη συντηρητική που υπέκυπτε στις φοβίες και τις πιέσεις των αγορών, αντί να ορθώσει συλλογικά το ανάστημα για μια άλλη πολιτική, μια πολιτική αλληλεγγύης που θα σεβόταν τον πόνο προσαρμογής όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και πολλών άλλων λαών», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα «αυτός ο κύκλος να κλείνει πια», υπογραμμίζοντας ότι είναι ανάγκη αύριο «να απαντήσουμε σε αυτές τις συντηρητικές επιλογές, να παλέψουμε για μια Ευρώπη δημοκρατική, κοντά στον πολίτη, που σπάει το φαύλο κύκλο της ανεργίας και εμπεδώνει μια κοινωνία πιο ανθρώπινη».

Ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα για την Ελλάδα, είπε ότι «εδώ, σε αυτό τον τόπο, δεν πρέπει να αφήσουμε στη μέση αυτό που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ, να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις από το πελατειακό πολιτικό σύστημα και τις εξαρτήσεις από τα πάσης φύσεως κατεστημένα. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κράτος δικαίου, διαφάνειας και ισονομίας. Να μπορούμε δηλαδή να σταθούμε στα δικά μας πόδια».

«Πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή υπάρχει και το όραμα, το όραμα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη. Από αύριο αυτό είναι το διακύβευμα για τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή