Δ. Κουτσούμπας: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συσκοτίζουν την αλήθεια

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 21:56
UPD:21/05/2014 09:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

«ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ οργιάζουν για να κερδίσουν την πρωτιά, κάθε ψήφο, με κάθε μέσο θεμιτό ή αθέμιτο, με συνεργασίες που βγάζουν μάτια» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

A- A A+

Επιχείρηση διαμόρφωσης κλίματος και χειραγώγησης ψήφων με «exit poll - «μαϊμού» διέκρινε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αποδίδοντάς τη σε προσπάθεια «να ορθοποδήσουν οι διάφοροι στο νέο διπολικό σκηνικό που στήνεται» και κατηγόρησε τη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι «ο ένας με εκβιασμούς και ο άλλος με ψεύτικους λεονταρισμούς για τη σύσκεψη της ΕΕ στις Κάννες» κάνουν ότι μπορούν «για να συσκοτίσουν την αλήθεια».

«Η ΝΔ συνεχίζει απειλώντας ότι με έξοδο από το ευρώ θα καταστραφεί η χώρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι αφού η Μέρκελ προσπάθησε να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, άρα θα μπορέσει να πιεστεί από μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να τα «κατεβάσει» και να υποκύψει στη διαπραγματευτική του δεινότητα, αφού, άλλωστε, όπως είπε κι ο ίδιος, αυτός ο λάβρος αντιμερκελιστής, «είναι ρεαλιστής πολιτικός η Μέρκελ» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας και υποστήριξε ότι παρά τις «δευτερεύουσες» διαφορές τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «συμφωνούν στο κύριο, στην Ε.Ε, στα κίνητρα στο κεφάλαιο για να κινήσει πάλι τη μηχανή των κερδών του».

EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ο κ. Κουτσούμπας σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη κάλεσε τον κόσμο να εμπιστευτεί την πείρα του από τα τόσα χρόνια διπολισμού στη διακυβέρνηση «που σήμερα απλά άλλαξε τον έναν από τους δύο πρωταγωνιστές» και «από το ΝΔ με ΠΑΣΟΚ πήγαμε στο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ».

Κριτική

«ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ οργιάζουν για να κερδίσουν την πρωτιά, κάθε ψήφο, με κάθε μέσο θεμιτό ή αθέμιτο, με συνεργασίες που βγάζουν μάτια» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Έχουν στη διάθεσή τους και τις πρόθυμες τσόντες - άλλους με τσάντες, άλλους με γραβάτες, άλλους δήθεν ανέμελους με τα σακίδια στην πλάτη, όλους πρόθυμους και μιλημένους από τους κατέχοντες την πραγματική εξουσία. Και φυσικά πάντα σε πρώτη ζήτηση τα μαύρα τσιράκια του συστήματος, οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής, για να τους χρησιμοποιούν κατά το δοκούν».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι την «την επομένη των εκλογών, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, «η Ε.Ε. και οι σιδερένιοι κανόνες της, τα διαρκή μνημόνια, δίχως τέλος, θα είναι εδώ» και υποστήριξε ότι «η Ε.Ε. δεν εξανθρωπίζεται» και όποιος το λέει «εξαπατά συνειδητά το λαό, τον εγκλωβίζει στα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων».

«Λέει ο Τσίπρας ότι μετά τις εκλογές ο Σαμαράς κρύβει στο συρτάρι νέο μνημόνιο, αλλά λέει τη μισή αλήθεια» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, ενώ αυτή είναι, ότι η Ε.Ε. έχει αποφασίσει «μόνιμα μνημόνια» και πρόσθεσε: «Όποιος υποκλίνεται στον καπιταλισμό θα κόψει μισθούς και συντάξεις ως εκεί που δεν παίρνει.Η ανάπτυξη που υπόσχονται αυτοί θα στηρίζεται σε ματωμένα πλεονάσματα και σε μισθούς πείνας».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή