Πρωτοβουλία Κουμουτσάκου για να μη μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τέμενος

Κυριακή, 11 Μαΐου 2014 16:48
UPD:16:54
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής (φωτογραφία αρχείου) κάνει λόγο για συγκλίνουσες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Αγία Σοφία θα επαναλειτουργήσει ως τέμενος από τις 29 Μαΐου.

A- A A+

Πρωτοβουλία ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τέμενος αναλαμβάνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος ζητώντας την ενεργοποίηση των ανθρώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής κάνει λόγο για συγκλίνουσες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Αγία Σοφία θα επαναλειτουργήσει ως τέμενος από τις 29 Μαΐου και ζητά από τους σημερινούς περιφερειάρχες να συνυπογράψουν επιστολή μαζί με τους υποψηφίους για τις περιφέρειες και του δήμους της χώρας.

Επίσης παραθέτει σχέδιο επιστολής προς τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης επισημαίνοντάς του πως το ζήτημα αυτό αφορά ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα καθώς η Αγία Σοφία από το 1985 είναι επίσημα ενταγμένη από την UNESCO στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο κ. Κουμουτσάκος καλεί τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης να εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποτραπεί τέτοια κίνηση.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή