ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα για ανέργους

Το Σάββατο στην Αθήνα το 4ο Forum Εργασίας
Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 13:41
UPD:14:13
REUTERS/YORGOS KARAHALIS
A- A A+

Tέσσερα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης ανέργων, από τα οποία θα ωφεληθούν συνολικά 35.500 άτομα, θα θέσει σε εφαρμογή τους επόμενους μήνες ο ΟΑΕΔ. Παράλληλα, ο οργανισμός σχεδιάζει ειδικές δράσεις οι οποίες θα στοχεύουν στη διευκόλυνση της απασχόλησης των νέων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Εγγύηση για την Νεολαία» (Youth Guarantee), όπως και νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Ειδικότερα, το Σχέδιο Εγγυήσεων για τη Νεολαία επενδύει στους νέους από 15 έως 24 ετών Εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης.

Σε ό,τι αφορά τους νέους από 15 έως 19 ετών, ειδικές δράσεις στοχεύουν είτε στην απόκτηση βασικών προσόντων μέσω της επανένταξης στην εκπαίδευση, είτε στην παροχή κατάλληλων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης ή μαθητείας προκειμένου να μπορέσουν να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για την είσοδο τους στην αγορά εργασίας.

Για νέους από 20 έως 24 ετών, ειδικές δράσεις στοχεύουν στην προώθηση στην απασχόληση, στην απόκτηση πρώτης εργασιακής εμπειρίας  και στην παροχή ευκαιριών για αυτο-απασχόληση. 

Ειδικές δράσεις, θα στοχεύουν στις ομάδες νέων με ιδιαίτερη δυσκολία εισόδου στην αγορά εργασίας, όπως για παράδειγμα νέοι με αναπηρία, νέοι μακροχρόνια άνεργοι, αποφυλακισθέντες νέοι κ.ά.

Σε ό,τι αφορά τα τρέχοντα προγράμματα, ο ΟΑΕΔ εφαρμόζει επτά προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης από τα οποία ωφελούνται 34.600 άνεργοι.

Ταυτοχρόνως, είναι σε εξέλιξη η εφαρμογή – σε συνεργασία με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης - τεσσάρων προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, με τα οποία παρέχεται πλήρης απασχόληση σε 49.761 ανέργους.

Νέο Forum Εργασίας το Σάββατο στην Αθήνα

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο 10 Μαΐου, ο ΟΑΕΔ διοργανώνει και νέο Forum Εργασίας στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικός Κόσμος επί της οδού Πειραιώς 254, Ταύρος- Αθήνα.

Πρόκειται για την τέταρτη οργανωμένη κινητοποίηση με γνώμονα τη συστηματική προσέγγιση ανέργων και επιχειρήσεων, σε επίπεδο διοργάνωσης Ευκαιριών Εργασίας και Καριέρας. 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα λάβουν χώρα τα εξής δρώμενα:

  • Ευκαιρίες Εργασίας και Καριέρας, που θα εξασφαλίσουν στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό διαφόρων ειδικοτήτων και χαρακτηριστικών, ικανό να καλύψει παρούσες και μελλοντικές ανάγκες τους, εξοικονομώντας χρόνο και ενέργεια.
  • Συζήτηση σε πάνελ ομιλιών σχετικές με τα θέματα της αγοράς εργασίας. Οι ομιλητές θα είναι στη διάθεση του κοινού για να απαντήσουν στα ερωτήματα που θα τους υποβληθούν.
  • Workshops με στόχο την παρουσίαση των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών που παρέχει ο Οργανισμός προς τους ανέργους. Ενημερωτικά, στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν τρείς αίθουσες χωρητικότητας των 50 ατόμων αντίστοιχα, όπου θα υλοποιούνται workshops σχετικά με τις κάτωθι Συμβουλευτικές υπηρεσίες: Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών, από εξειδικευμένους Συμβούλους του Οργανισμού.
  • Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα βρίσκονται εξειδικευμένοι Σύμβουλοι όπου θα  δίνουν σχετικές οδηγίες για τη διαμόρφωση και τη βελτίωση των βιογραφικών σημειωμάτων των ενδιαφερομένων. 
  • Η υπηρεσία Eures θα ενημερώνει σχετικά με τους τρόπους αναζήτησης εργασίας στο εξωτερικό, σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, καθώς επίσης θα έχει και προσκεκλημένους συμβούλους Eures από διάφορες χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εκπρόσωποι των χωρών, θα έχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας και θα δέχονται ερωτήσεις για την Εθνική αγορά εργασίας τους.

Με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, θα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, ένα micro site που θα παρέχει όλο το ενημερωτικό υλικό της εκδήλωσης.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή