Στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης και οι εργαζόμενοι του λούνα παρκ στο Ελληνικό

Σαρωτικούς ελέγχους σε παιδότοπους και παιδικές χαρές διέταξε το υπουργείο Εσωτερικών
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014 08:27
UPD:10:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
A- A A+

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο απολογούνται οι τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση του θανάτου του 13χρονου αγοριού στο λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Σημειώνεται ότι αρχικά η κατηγορία που τους είχε απαγγελθεί ήταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες σε βαθμό πλημμελήματος. Όμως τα στοιχεία που προέκυψαν στην υπόθεση οδήγησαν την ανακρίτρια να μετατρέψει την κατηγορία σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Κατηγορούμενοι είναι ο διαχειριστής της επιχείρησης, ο Ιταλός ενοικιαστής των παιχνιδιών και οι δύο υπάλληλοι, υπήκοοι Μπαγκλαντές.

Σαρωτικούς ελέγχους διέταξε το υπουργείο Εσωτερικών

Την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές καθώς και παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης με κατ’ επείγον έγγραφο του προς τους Γενικούς Γραμματείς και τους δήμους όλης της χώρας.

Οι αρμόδιοι φορείς θα ελέγξουν τα δικαιολογητικά, τους όρους και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες δόθηκαν οι άδειες. Επίσης, θα γίνουν αυτοψίες στους χώρους προκειμένου να ελεγχθεί η καταλληλότητα των εγκαταστάσεων.

Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών έως τις 30 Ιουνίου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή