Ευ. Βενιζέλος: Διαφορά αντιλήψεων με ΝΔ

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 21:06
UPD:21:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλά στην πρώτη επίσημη προεκλογική εκδήλωση της «Ελιάς».

A- A A+

Διαφορά αντιλήψεων με τη ΝΔ αναγνωρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από το γεγονός της συνεργασίας στο πλαίσιο της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, παρατήρησε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο εκδήλωσης για νέους που διοργανώθηκε από κοινού από την «Ελιά» και το ΕΣΚ και με την παρουσία των νέων υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η σύγκρουση μεταξύ του Σοσιαλιστικού και του Λαϊκού Κόμματος στην Ευρώπη είναι μεγάλη, γιατί μεγάλες είναι και οι διαφορές αντιλήψεων των δύο κομμάτων. «Αυτές οι διαφορές, πρόσθεσε, υπάρχουν και στην Ελλάδα» είπε ο ίδιος.

Στις εκλογές που έρχονται, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να δοθεί συνολική απάντηση στην κρίση του ευρωπαϊκού μοντέλου. Παράλληλα αναφέρθηκε στην επικίνδυνη εμφάνιση συντηρητικών ακροδεξιών και ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων, οι οποίες, πολλές φορές, εμφανίζονται με την προβιά του αριστερού ριζοσπαστισμού.

Αναφέρθηκε και στις τοπικές και περιφερειακές κρίσεις γύρω από την Ευρώπη, τονίζοντας ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να παρακολουθεί απλά όσα συμβαίνουν, γιατί όλα αυτά την αφορούν, είτε συμβαίνουν στην Ουκρανία, στη Συρία, την Αίγυπτο και αλλού.

Μάχη στο όνομα ιδεών

Δίνουμε τη μάχη στο όνομα ιδεών, αξιών και πεποιθήσεων τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου η Ελλάδα να μετέχει στην Ευρώπη ως αξιόπιστη, αυτοδύναμη και ισότιμη δύναμη.

Ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται μέσα στην «Ελιά» αλλά μάχεται μέσα από αυτή, για την ανατροπή των δημοσκοπικών προβλέψεων, για να δοθεί νέα προοπτική στην Ευρώπη και στη χώρα που ζούμε.

ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά στην έξοδο στις αγορές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είναι κάτι που αφορά όλους μας και ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι η ίδια η ζωή μας.

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στη συνδυαστική ερμηνεία του αποτελέσματός τους με εκείνο των ευρωεκλογών, για να τονίσει ότι η στρατηγική εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεργαζόμενων δυνάμεων της ετερόκλητης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης, έχει αποτύχει από τα αποδυτήρια.

Το στοίχημα των εκλογών, ανέφερε επίσης, είναι η σταθερότητα και έδωσε έμφαση προσθέτοντας «η κυβερνητική σταθερότητα», για την οποία ο κρίσιμος παράγοντας είναι η ενίσχυση της «Ελιάς», δηλαδή του προοδευτικού πόλου.

Για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν την Ευρώπη και την Ελλάδα, πολύ μικρή σημασία έχει ο μικρός διπολισμός μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καμία σημασία δεν έχει ποιος θα είναι πρώτος.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή