Πρώτη σύλληψη χάκερ λόγω Heartbleed

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 11:40
UPD:11:41
REUTERS/GEOFF ROBINS

Ερευνητές της Καναδικής Έφιππης Αστυνομίας (RCMP) σε γειτονιά στο Οντάριο, όπου βρίσκεται η κατοικία του Στίβεν Αρθούρο Σόλις – Ρέγιες, ο οποίος κατηγορείται ότι χάκαρε την ιστοσελίδα της Canadian Revenue Agency (CRA) την προηγούμενη Παρασκευή.

A- A A+

Ένας 19χρονος Καναδός είναι ο πρώτος χάκερ που συνελήφθη για δραστηριότητα που σχετίζεται με το Heartbleed bug, η δημοσιοποίηση του οποίου συγκλόνισε πρόσφατα το Ίντερνετ.

Ο Στίβεν Αρθούρο Σόλις – Ρέγιες κατηγορείται ότι χάκαρε την ιστοσελίδα της Canadian Revenue Agency (CRA) την προηγούμενη Παρασκευή. Σύμφωνα με την Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP), ο Σόλις Ρέγιες έκλεψε 900 αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης.

Η καναδική εφοριακή υπηρεσία ήταν ένας από τους μεγαλύτερους φορείς που προέβησαν σε παύση της λειτουργίας των υπηρεσιών τους εξαιτίας του Heartbleed (που εκμεταλλεύεται ένα τρωτό σημείο στο OpenSSL), ωστόσο η εν λόγω ενέργεια φαίνεται πως έγινε πολύ αργά: όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε τετραήμερη έρευνα, θεωρείται ότι ο συλληφθείς ήταν σε θέση να αποσπάσει «προσωπικά δεδομένα που είχε στην κατοχή της η CRA».

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του CNN, εάν τελικά ο Ρέγιες ήταν το σωστό άτομο, ενδεχομένως το όνομά του να γραφτεί στα χρονικά της ιστορίας των χάκερ, καθώς η συγκεκριμένη ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της επιστροφής φόρων για μία εβδομάδα.

Προτεινόμενα για εσάς