Ομπάμα: Η μαριχουάνα δεν είναι πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 06:44
UPD:06:58
REUTERS/LARRY DOWNING

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

A- A A+

«Δεν νομίζω ότι η μαριχουάνα είναι πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ», αναφέρει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε άρθο του στο περιοδικό New Yorker.

«Όπως είναι γνωστό, έχω καπνίσει μαριχουάνα ως νέος, και το αντιλαμβάνομαι ως μια παλιά κακή συνήθεια, που δεν διαφέρει πολύ από τα τσιγάρα που κάπνιζα ως νεαρός και σε ένα μεγάλο κομμάτι της ενήλικης ζωής μου», γράφει ο κ. Ομπάμα και σημειώνει ότι έχει μιλήσει στις κόρες του για το κάπνισμα της μαριχουάνας λέγοντάς τους ότι είναι «κακή ιδέα, χάσιμο χρόνου και κάτι που δεν είναι πολύ υγιές».

Ο αμερικανός πρόεδρος ανησυχεί καθώς, όπως αναφέρει, οι νομικές κυρώσεις που επιβάλλονται και οι συλλήψεις που σχετίζονται με τη μαριχουάνα «πέφτουν» πολύ πιο βαριές στις μειονότητες παρά σε άλλους αμερικανούς πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει ότι πρέπει να προχωρήσει η νομιμοποίηση της μαριχουάνας στις πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσιγκτον, επειδή «είναι σημαντικό για την κοινωνία να μην έχουμε μια κατάσταση κατά την οποία ένα μεγάλο μέρος πολιτών κάποια στιγμή παραβαίνει το νόμο αλλά μόνο λίγοι να τιμωρούνται».

Ο κ. Ομπάμα επισημαίνει επίσης ότι εκείνοι που υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας ως λύση για μια σειρά από κοινωνικά προβλήματα είναι πιθανόν να υπερεκτιμούν την κατάσταση. «Η νομιμοποίηση στο Κολοράντο και την Ουάσιγκτον κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μια πρόκληση», αναφέρει.

EURONEWS (ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ)

Η χρήση μαριχουάνας εξακολουθεί να είναι παράνομη στις Ηνωμένες Πολιτείες βάσει του ομοσπονδιακού νόμου, αλλά 21 αμερικανικές πολιτείες επιτρέπουν ή σκοπεύουν να επιτρέψουν τη χρήση της για ιατρικούς σκοπούς.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή