Αντ. Σαμαράς: Τα μεγάλα έργα μειώνουν την ανεργία

Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2014 13:35
UPD:15:10
A- A A+

Τα μεγάλα έργα μειώνουν την ανεργία και δίνουν ελπίδα, δήλωσε από την Καλαμάτα, όπου βρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων, ο Πρωθυπουργός.

Πέραν του Πρωθυπουργού, η τελετή Αγιασμού των Υδάτων διεξήχθη παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, βουλευτών του νομού και των λοιπών πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών αρχών της πόλης και του νομού, καθώς και πλήθους πολιτών που αψήφησαν τη βαρυχειμωνιά.

Στον ιερό ναό της Αναλήψεως, επί της παραλιακής λεωφόρου Ναυαρίνου, τελέστηκε η δοξολογία και η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Ακολούθως, στο λιμάνι πραγματοποιήθηκε η τελετή Αγιασμού των Υδάτων, όπου αρκετοί νέοι, αλλά και γυναίκες, έπεσαν για να πιάσουν το σταυρό από τα παγωμένα νερά του μεσσηνιακού κόλπου.

Ο πρωθυπουργός φτάνοντας στον χώρο της τελετής αγιασμού των υδάτων έγινε δεκτός με επευφημίες και χαιρέτισε αρκετούς φίλους, με τους οποίους αντάλλαξε ευχές για τη νέα χρονιά.

«Εύχομαι να λάμπει πάντα, μέσα σε όλους μας ,το φως της Πίστης και στο Χριστό και στις αξίες μας και στις αρχές μας. Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα που μας δίνει ξεχωριστή δύναμη. Να είστε όλοι καλά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τα έργα της Περιμετρικής Οδού Καλαμάτας στη γέφυρα Νέδοντος, τα οποία ολοκληρώνονται, και σημείωσε ότι η κατασκευή τέτοιων έργων μειώνει την ανεργία και δίνει ελπίδα στον κόσμο.

«Καινούριες γέφυρες και καινούριοι δρόμοι και αυτοκινητόδρομοι, οι οποίοι ξεκίνησαν πια σε ολόκληρη την Ελλάδα δίνουν μια απτή αίσθηση αισιοδοξίας και αποτελέσματος. Όχι μόνο γιατί οι μεγάλοι δρόμοι ενώνουν τον κόσμο και μεταφέρουν πολύ πιο γρήγορα, ανθρώπους και εμπορεύματα, αλλά κυρίως γιατί δημιουργούν θέσεις εργασίας» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Και αυτό είναι για εμάς η εθνική στρατηγική εξόδου από την κρίση. Από μια κρίση η οποία δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, την ανεργία. Η κατασκευή τέτοιων μεγάλων έργων μειώνει την ανεργία, δίνει ελπίδα στον κόσμο. Αυτή είναι η υποχρέωση μας και αυτό κάνουμε κάθε μέρα».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή