Ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης κατά του Θ. Πελεγρίνη ζητεί η ΑΔΕΔΥ

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 10:57
UPD:11:08
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει την πειθαρχική δίωξη του κ. Πελεγρίνη «απαράδεκτη επέμβαση στο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων. Στη φωτογραφία, ο κ. Πελεγρίνης βγαίνει από το γραφείο του εισαγγελέα. 

A- A A+

Την άμεση ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης κατά του πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θ. Πελεγρίνη, αλλά και των διώξεων ενάντια στους διοικητικούς υπαλλήλους που αρνήθηκαν «την απαράδεκτη διαδικασία της αυτοαπογραφής» ζητεί η ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωσή της συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει την πειθαρχική δίωξη του κ. Πελεγρίνη «απαράδεκτη επέμβαση στο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων βασισμένη σε αστήρικτες νομικά κατηγορίες που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας του τόπου μας». Όπως καταγγέλλει, ο πρύτανης κατηγορείται ουσιαστικά «γιατί δεν ενέδωσε στις απαιτήσεις του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων να καλέσει τα ΜΑΤ ενάντια στους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τέλος τον κ. Αρβανιτόπουλο «να συμβάλει, έστω και τώρα, στην επίλυση των προβλημάτων που ο ίδιος και η κυβέρνηση δημιούργησαν με τις με τις επιλογές τους στα ΑΕΙ της χώρας αίροντας την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις συνέπειές της».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή