Γ. Μανιάτης: Δωρεάν ρεύμα τις ημέρες με αιθαλομίχλη

Στους δικαιούχους κοινωνικού οικιακού τιμολογίου
Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 09:46
UPD:10:14
FOSPHOTOS /Menelaos Myrillas

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης εξήγησε ότι όταν η ρύπανση ξεπερνά ένα συγκεκριμένο όριο, στο λογαριασμό του διμήνου που θα έρθει για διπλάσιο αριθμό ημερών θα είναι δωρεάν το ρεύμα. 

A- A A+

Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα θα παρέχεται σε δικαιούχους κοινωνικών τιμολογίων κατά τις ημέρες που παρατηρείται αιθαλομίχλη στην Αττική, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Μανιάτης εξήγησε ότι όταν η ρύπανση ξεπερνά ένα συγκεκριμένο όριο, στο λογαριασμό του διμήνου που θα έρθει για διπλάσιο αριθμό ημερών θα είναι δωρεάν το ρεύμα. Για παράδειγμα, αν έχουμε πέντε μέρες αιθαλομίχλη, τότε για 10 ημέρες δεν θα υπολογίζεται το ρεύμα.

Στόχος είναι να μειωθεί η χρήση των τζακιών, μέσω της χρήσης άλλων μέσων θέρμανσης.

Σημειώνεται ότι στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο έχουν ενταχθεί 470.000, εκ των οποίων οι 150.000 στην Αττική.

Μεταξύ των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την προστασία των ευάλωτων ομάδων είναι επίσης, όπως σημείωσε ο κ. Μανιάτης, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με έκπτωση έως 70% στις κοινωνικές δομές της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών. Οι δομές αυτές υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 2.000 - 3.000, σύμφωνα με τον υπουργό.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε εκ νέου ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα στους αδύναμους Έλληνες.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή