Παραμένει το αδιέξοδο στα ΑΕΙ

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 23:31
UPD:05/12/2013 10:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ
A- A A+

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η νέα συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος με εκπροσώπους της ομοσπονδίας διοικητικών υπάλληλων. «Ο εξορθολογισμός του Δημοσίου είναι εθνικός στόχος» δηλώνει ο υπουργός, κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη του Θ. Πελεγρίνη και επιμένει να ανοίξουν τα πανεπιστήμια.

Έτσι μετά το αδιέξοδο που επήλθε κατά τη συνάντηση των  εκπροσωπών της ομοσπονδίας των διοικητικών υπάλληλων με τον κ. Αρβανιτόπουλο, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι αυριανές γενικές συνελεύσεις των διοικητικών υπαλλήλων στο πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε στους διοικητικούς υπαλλήλους ότι δεν θα χάσουν τις δουλειές τους καθώς με την κινητικότητα θα εξασφαλίσουν άλλες θέσεις στις πανεπιστημιακές δομές. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας, όπως ανέφεραν δεν έλαβαν από τον υπουργό τις εγγυήσεις που ζήτησαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποφάσισαν να απεργήσουν ως και την Παρασκευή. Στις αυριανές γενικές συνελεύσεις θα γίνει ενημέρωση για το περιεχόμενο της συνάντησης και θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

«Εθνική υποχρέωση η διαθεσιμότητα για το υπουργείο Παιδείας»

Ο υπουργός Παιδείας έπειτα από τη συνάντηση με την Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπροσώπους Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων των 8 Πανεπιστημίων που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα δήλωσε ότι ο εξορθολογισμός του Δημοσίου είναι εθνικός στόχος και πως η  διαθεσιμότητα ήταν για το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εθνική υποχρέωση.

Για την Κυβέρνηση διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις είπε και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει η ορθολογική ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών στον δημόσιο τομέα.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει καταθέσει, λέγοντας πως έκανε εξαντλητικό διάλογο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για την υλοποίηση  των σχεδίων ενδοϊδρυματικής και διαϊδρυματικής κινητικότητας για τους υπαλλήλους των Πανεπιστημίων,  που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Επίθεση σε Θ. Πελεγρίνη - ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης καταφέρθηκε κατά του πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον κ. Πελεγρίνη, λέγοντας πως  σε αντίθεση με τους 7 πρυτάνεις των άλλων Πανεπιστημίων,  που επηρεάστηκαν από τη διαθεσιμότητα, με την απραξία του κράτησε και κρατά το Ίδρυμα κλειστό.

«Τον παρέπεμψα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους λόγους που κατανοεί ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, και τους οποίους ο ίδιος φρόντισε να αναδείξει σήμερα,  πλαισιωμένος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο υπουργός.

Τέλος ο κ. Αρβανιτόπουλος κάλεσε τους καθηγητές και τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ πρέπει να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο για να μην χαθεί το εξάμηνο.

«Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο υπάρχει χάριν των φοιτητών του και λειτουργεί για να υπηρετεί την προοπτική της Ελληνικής κοινωνίας» κατέληξε.

Δριμύτατες κατηγορίες, ακόμη και για τα οικονομικά του ΕΚΠΑ διατυπώνει το Συμβούλιο του Ιδρύματος με ανοικτή του επιστολή προς την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Δριμύ «κατηγορώ» κατά Πελεγρίνη από το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ

Δριμύτατες κατηγορίες κατά του κ. Πελεγρίνη, ακόμη και για τα οικονομικά του ΕΚΠΑ διατυπώνει το Συμβούλιο του Ιδρύματος με ανοικτή του επιστολή προς την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ειδικότερα, τονίζεται ότι «με επανειλημμένες ανακοινώσεις του κάλεσε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνη, να προστατεύσει τους άξιους υπαλλήλους του Ιδρύματος, απαραίτητους για τη λειτουργία του, να διαφυλάξει τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές διαδικασίες και το κύρος του θεσμού».

Στην μακροσκελή επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Ιδρύματος Δημήτρης Μπερτσιμάς αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο κ. Πελεγρίνης πρωταγωνίστησε σε ανεύθυνες ενέργειες που είχαν πολύ σοβαρό κόστος τόσο για τους φοιτητές όσο και για το διδακτικό προσωπικό και έβλαψαν το έργο και το κύρος του ΕΚΠΑ και οι οποίες απαριθμούνται στην εκτενή ανακοίνωση του Συμβουλίου της 5ης/11/2013.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή