ΠΑΣΟΚ: Άγονη η σύγκρουση στο χώρο της Υγείας

«Να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσεις ιατρών και προσωπικού ο υπ. Υγείας»
Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 13:36
UPD:13:38
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τους ιατρούς και το προσωπικό να προσέλθουν στο διάλογο, διακόπτοντας τις κινητοποιήσεις.

A- A A+

Για «άγονη σύγκρουση που στρέφεται κατά των ίδιων των πολιτών» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, σε σχόλιό του για τη διαμάχη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ.

«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί. Δεν μπορεί ‘το κάρο να είναι μπροστά από το άλογο’», τονίζει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη, προσθέτοντας ότι ο εγκλωβισμός του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ σε σύγκρουση για το αν και πόσες απολύσεις θα γίνουν οδηγεί σε αδιέξοδο.

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί μάλιστα από τον Άδωνι Γεωργιάδη να παρουσιάσει άμεσα την μελέτη και τις συνολικές προτάσεις του για το σύνολο των αλλαγών και τις ειδικότητες που χρειάζονται, αλλά και να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσεις ιατρών και προσωπικού, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί νηφάλια η υλοποίηση της μεταρρύθμισης.

Καλεί επίσης τους ιατρούς και το προσωπικό να προσέλθουν σ’ αυτόν το διάλογο, διακόπτοντας τις κινητοποιήσεις οι οποίες, όπως επισημαίνει, επιφέρουν μεγάλη ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους.

«Ο στόχος μας είναι ένας. Το πώς θα πετύχουμε την ποιοτική αναβάθμιση και την καθολικότητα των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Κι αυτό απαιτεί την μετεξέλιξη των δομών του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας σ’ ένα Εθνικό Δίκτυο για την Πρωτοβάθμια Υγεία, με καθορισμό των ειδικοτήτων ιατρών που είναι αναγκαίες και αξιολόγηση του προσωπικού που θα μεταφερθεί», καταλήγει.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή