Skip to main content

«Προς Θάλασσα Μεριά» – Κάλεσμα για εξερεύνηση του κόσμου της ναυτιλίας

«Προς Θάλασσα Μεριά», εκδόσεις Διόπτρα || Προδημοσίευση

Το βιβλίο «Προς Θάλασσα Μεριά» της Δανάης Μπεζαντάκου, ένα μοναδικό βιβλίο γνώσεων για τη σύγχρονη ελληνική Ναυτιλία, είναι έτοιμο να… σαλπάρει από τις εκδόσεις Διόπτρα· θα περιμένει στα βιβλιοπωλεία τούς μικρούς αναγνώστες, ηλικίας 9+,  από τις 9 Μαΐου.

Μέσα από την αφήγηση ενός πολυταξιδεμένου καπετάνιου και της νεαρής Δανάης που είναι ναυπηγός, τα παιδιά θα κάνουν συναρπαστικά ταξίδια σε μακρινούς τόπους, θα μάθουν τα είδη των πλοίων και πώς λειτουργούν και θα γνωρίσουν τα πολλά και διαφορετικά επαγγέλματα που έχουν σχέση με τη θάλασσα.

Το βιβλίο «Προς Θάλασσα Μεριά» είναι ένα πόνημα που δημιουργήθηκε μετά από αμέτρητες ώρες παρουσιάσεων και συζητήσεων με μαθητές, φοιτητές κι ανθρώπους κάθε ηλικίας. Είναι η απόδειξη ότι η θάλασσα ενώνει κάθε γραμμή της Γης. Στόχο έχει να φτάσει και το ίδιο με τη σειρά του σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ώστε οι αναγνώστες του να εξερευνήσουν τον κόσμο της ναυτιλίας και να μάθουν τις βασικές έννοιες γι’ αυτή.

Ο ήρωας  εμπνέει τους νεαρούς αναγνώστες να περιπλανηθούν με τη φαντασία τους σε άγνωστα μέρη, αναλύει τους διάφορους τύπους πλοίων, τους ρόλους τους στη μεταφορά αγαθών μέσω των ωκεανών και τα επαγγέλματα που υπάρχουν σε στεριά και θάλασσα· αναδεικνύει τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας κι ενθαρρύνει την εξερεύνηση και τη διατήρηση της ελληνικής ναυτιλιακής κληρονομιάς, που μετρά περισσότερο από 3.000 χρόνια.

Λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία, η «Ν» φιλοξενεί σελίδες του βιβλίου.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η συγγραφέας Δανάη Μπεζαντάκου ηγείται της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS στον χώρο της ναυτιλίας, όπου η οικογένειά της δραστηριοποιείται σε αυτόν για πενήντα και πλέον χρόνια. Ασχολείται παράλληλα και με τις οικογενειακές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού.

Το Μη Κερδοσκοπικό έργο της επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση Μικρομεσαίων Γυναικών Επιχειρηματιών και στη δημιουργία της επόμενης γενιάς της ναυτιλίας και όχι μόνο. Ενεργή είναι η συμμετοχή της ως ομιλήτρια σε ναυτιλιακά συνέδρια, εκδηλώσεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα, ημέρες καριέρας σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Είναι η ιδρύτρια του Young Executives Shipping (YES) Forum, της πλατφόρμας ανοιχτού διαλόγου μεταξύ μαθητών, στελεχών, φοιτητών και νέων που ενδιαφέρονται για διάφορους κλάδους επιχειρηματικότητας με προτεραιότητα τη ναυτιλία. Επιπλέον, είναι Α΄ Αντιπρόεδρος του International Propeller Club, Port of Piraeus, Πρόεδρος του iforU – Greek Mentoring Network που στοχεύει στην ενδυνάμωση των γυναικών επιχειρηματιών μέσω της καθοδήγησης και της δικτύωσης και Πρόε­δρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Επιλέχτηκε ως Ευρωπαία Νέα Ηγέτης το 2013 και Παγκόσμια Νέα Ηγέτις το 2015 από το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum.

Tο 2020, στο πλαίσιο της επετείου των 80 ετών του IVLP, συμπεριλήφθηκε στα #80facesofexchange ανάμεσα σε 225.000 αποφοίτους Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ από όλο τον κόσμο. Σπούδασε International Hospitality and Tourism Management στο Πανεπιστήμιο του Surrey και έχει μία κόρη 15 ετών.