Skip to main content

Νετανιάχου: Απαραίτητη η επίθεση στη Ράφα για την επιστροφή των αιχμαλώτων μας

EPA/ABIR SULTAN / POOL

Η πρόταση στην οποία συμφώνησε η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός «υπολείπεται κατά πολύ των βασικών απαιτήσεων του Ισραήλ», δήλωσε

Για ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της «διάλυσης της Χαμάς» έκανε λόγο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μιλώντας για την κατάληψη του περάσματος της Ράφα.

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι η στρατιωτική πίεση στη Χαμάς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για «την επιστροφή των αιχμαλώτων μας».

Για την πρόταση που ενέκρινε η Χαμάς

Η πρόταση στην οποία συμφώνησε η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός «υπολείπεται κατά πολύ των βασικών απαιτήσεων του Ισραήλ», δήλωσε ο Ισραηλινός ηγέτης. Μάλιστα, σημειώνει ότι είχε «σκοπό να σαμποτάρει την είσοδο των δυνάμεών μας στη Ράφα». «Αυτό δεν συνέβη», λέει ο πρωθυπουργός σε δήλωση με βίντεο.

«Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στη Χαμάς να αποκαταστήσει την άδικη κυριαρχία της στη Λωρίδα της Γάζας», υπόσχεται. «Το Ισραήλ δεν θα της επιτρέψει να αποκαταστήσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται προς την καταστροφή μας».

«Το Ισραήλ δεν μπορεί να δεχτεί μια πρόταση που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών μας και το μέλλον της χώρας μας», επιμένει ο Νετανιάχου.

Λέει ότι έδωσε εντολή στην ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Κάιρο να «παραμείνει σταθερή» στους όρους του Ισραήλ για την απελευθέρωση των ομήρων και στις απαιτήσεις του για την ασφάλεια.

Το Ισραήλ συνεχίζει παράλληλα τη στρατιωτική του εκστρατεία κατά της Χαμάς, εξηγεί ο Νετανιάχου.

Πηγές: Al Jazeera, Times of Israel

Live όλες οι εξελίξεις

Live -Γάζα: «Φως» για εκεχειρία – Συμφώνησαν όλοι να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων