Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απογραφής των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 21:46
UPD:21:56
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, για τους 268 υπαλλήλους που δεν απογράφηκαν θα επιληφθούν τα πειθαρχικά συμβούλια των ιδρυμάτων τους. Φωτογραφία από προηγούμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια που πραγματοποίησαν διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ.

A- A A+

Ολοκληρώθηκε η απογραφή, στο πλαίσιο του μέτρου της διαθεσιμότητας, των διοικητικών υπαλλήλων των έξι πανεπιστημίων. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας συνολικά 1700 διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων από τους 1968 που είχαν υποχρέωση απογράφηκαν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η προθεσμία απογραφής έληξε σήμερα το βράδυ στις οκτώ κι ενώ το υπουργείο είχε δώσει δύο παρατάσεις λόγω, όπως ανέφερε,  της υπερφόρτωσης του συστήματος που προκλήθηκε από την υψηλή συμμετοχή των τελευταίων ωρών.

Η ατομική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων επιλέχθηκε ως λύση μετά την άρνηση έξι από τα οκτώ ιδρύματα που υπάγονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας να στείλουν τους καταλόγους με τα στοιχεία των υπαλλήλων τους στο ΑΣΕΠ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, για τους 268 υπαλλήλους που δεν απογράφηκαν θα επιληφθούν τα πειθαρχικά συμβούλια των ιδρυμάτων τους.

Σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή προβλέπει την αυτοδίκαιη υπαγωγή τους σε καθεστώς αργίας.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή