Αντιφασιστικές εκδηλώσεις και πορεία το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 13:25
UPD:14:13
Fosphotos/Angeliki Panagiotou
A- A A+

Αντιφασιστικές εκδηλώσεις διοργανώνει το Σάββατο ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών, Συλλογικοτήτων, Πρωτοβουλιών Αθήνας - Πειραιά.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, με συγκέντρωση στην Πλατεία Βικτωρίας, θα ακολουθήσει πορεία προς την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, με τη συμμετοχή αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων, αντιφασιστικών κινήσεων και συνελεύσεων κατοίκων του κέντρου της Αθήνας, εκπαιδευτικών από τοπικές ΕΛΜΕ, διοικητικών υπαλλήλων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» στον δήμο Αθηναίων.

Στη συνέχεια, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικά δρώμενα με μουσικούς και καλλιτέχνες του θεάτρου δρόμου.

«Η δράση αυτή γίνεται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή που έχει αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Στόχος είναι η επικοινωνία των κατοίκων, αλλά και των συλλογικοτήτων στον Άγιο Παντελεήμονα, που πρέπει να είναι χώρος δημιουργίας και αλληλεγγύης και όχι ρατσιστικού και φασιστικού μίσους» δήλωσε ο Θανάσης Κούρκουλας, υπεύθυνος της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό».

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή