Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων στις 5 Νοεμβρίου

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 20:13
UPD:20:21
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη «σταθμίζοντας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, τη δυσμενέστατη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Πανεπιστήμια». Φωτογραφία από παλαιότερη σύνοδο Πρυτάνεων.

A- A A+

Σύγκληση έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων ανακοίνωσε το διευρυμένο Συντονιστικό Όργανο της Συνόδου για την Τρίτη 5 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη «σταθμίζοντας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, τη δυσμενέστατη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Πανεπιστήμια».

Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στο Λαύριο (ώρα 10.00 πμ.)

Ως γνωστόν, ζήτημα αιχμής είναι η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων οκτώ Πανεπιστημίων.

Οι πρυτάνεις υποστηρίζουν πως «η τυφλή, αυθαίρετη, ατεκμηρίωτη και χωρίς μελέτη αξιολόγηση των δομών κατάργησης θέσεων προσωπικού θα διαλύσει τα οκτώ πανεπιστήμια και μαζί με αυτά ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην Ελλάδα».

Σε πρόσφατη ενημερωτική εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο, εκπρόσωποι της Συνόδου ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως αν καταργηθούν 1.349 θέσεις διοικητικού προσωπικού, τα οκτώ αυτά πανεπιστήμια θα αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα εμπόδια στη λειτουργία τους, καθώς και στις εκπαιδευτικές και ερευνητικές διαδικασίες, αφού θα έχουν βιβλιοθήκες αλλά όχι βιβλιοθηκονόμους, γραμματείες αλλά όχι γραμματείς, εργαστήρια και κλινικές αλλά όχι υποστηρικτικό προσωπικό.

Μάλιστα, ο προδρεύων της Συνόδου Γ. Μυλόπουλος κάλεσε την ελληνική Πολιτεία να αναλογιστεί και να αναλάβει, όπως είπε, τις ευθύνες της, προειδοποιώντας πως ενδεχόμενη απομάκρυνση διοικητικών υπαλλήλων από τις θέσεις τους θα οδηγήσει νομοτελειακά στην υποβάθμιση έως και στη διακοπή της λειτουργίας των οκτώ πανεπιστημίων της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή