Αλβανία: Εκατοντάδες συλλήψεις παράνομων μεταναστών τον Οκτώβριο

Εντατικές επιχειρήσεις της αστυνομίας
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 15:28
UPD:15:34
EPA/VASSIL DONEV

Οι συλλήψεις ήταν αποτέλεσμα επιχειρήσεων τις οποίες συνεχίζει με αμείωτη ένταση η αλβανική αστυνομία για να ανακόψει την πορεία των διακινητών μη νόμιμων μεταναστών από τρίτες χώρες (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Περισσότεροι από 1.100 παράνομοι μετανάστες με καταγωγή από αφρικανικές και ασιατικές χώρες, κυρίως την Ερυθραία, το Αφγανιστάν και τη Συρία, συνελήφθησαν τον Οκτώβριο από την αστυνομία στο νότο της Αλβανίας.

Οι συλλήψεις ήταν αποτέλεσμα επιχειρήσεων τις οποίες συνεχίζει με αμείωτη ένταση η αλβανική αστυνομία για να ανακόψει την πορεία των διακινητών μη νόμιμων μεταναστών από τρίτες χώρες.

Οι παράνομοι μετανάστες, σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία προερχόμενοι από την Ελλάδα και διερχόμενοι από την Αλβανία έχουν προορισμό χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Η αστυνομία του Αργυροκάστρου ανακοίνωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδινικό Πρακτορείο, ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και επτά αλβανοί υπήκοοι, με βοηθητικό ρόλο στη μεταφορά των μη νόμιμων μεταναστών, που επεδίωκαν να μεταβούν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης κυρίως με πλοία μέσω Μαυροβουνίου.

Σύμφωνα πάντα με την αλβανική αστυνομία, πρόκειται για διεθνές κύκλωμα που εκτείνεται σε πολλές χώρες, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Ελλάδα και άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή