Αρχίζουν οι καταθέσεις στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την Χρυσή Αυγή

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτοι μάρτυρες θα καταθέσουν δημοσιογράφοι
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 17:34
UPD:17:41
EUROKINISSI/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτοι μάρτυρες θα καταθέσουν οι δημοσιογράφοι που δημοσίευσαν συνεντεύξεις από αυτοχαρακτηριζόμενα πρώην και νυν μέλη της Χρυσής Αυγής. Στη φωτογραφία το κτήριο του Αρείου Πάγου.

A- A A+

Το κατώφλι του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη θα περάσουν οι μάρτυρες που θα καταθέσουν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτοι μάρτυρες θα καταθέσουν οι δημοσιογράφοι που δημοσίευσαν συνεντεύξεις από αυτοχαρακτηριζόμενα πρώην και νυν μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ στόχος της Εισαγγελίας είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Από τις συγκεκριμένες καταθέσεις αναμένεται να προκύψουν τα ονοματεπώνυμα των ανθρώπων που κατήγγειλαν περιστατικά σε βάρος της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι αν καταθέσουν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας δεν αποκλείεται να μπουν και σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Ήδη από το πρωί στον Άρειο Πάγο, έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις με την εισαγγελέα κα Κουτζαμάνη, τον αρμόδιο αντιεισαγγελέα για την αντιτρομοκρατία κ. Τζαβέλα και τον αντιεισαγγελέα κ. Βουρλιώτη για να καθοριστεί το πλαίσιο των προανακριτικών ενεργειών για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές επεκτείνουν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή