Ευ. Βενιζέλος: Να ενεργοποιηθεί το συνταγματικό τόξο

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 09:26
UPD:09:53
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για το θέμα της Χρυσής Αυγής είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Το θέμα της Χρυσής Αυγής το θέτω εδώ και μήνες, ήδη, προεκλογικά, πριν από τον Ιούνιο του 2012. Και αν αυτά που έλεγα όλους αυτούς τους μήνες τα είχαν ακούσει οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, θα είχαμε αποφύγει γεγονότα δυσάρεστα, δραματικά, απαράδεκτα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Το συνταγματικό τόξο στην Ελλάδα πρέπει να ενεργοποιηθεί. Και αυτό ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας που είχα, τηλεφωνικά, σήμερα (χθες) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου του ζήτησα να θέσει υπό την αιγίδα του τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις της κοινωνίας των πολιτών», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, μετά από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου στο περιθώριο της 68ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα να κάνουν ό,τι μπορούν «καλύτερο εντός και εκτός Βουλής χωρίς μικροκομματικές αντιδράσεις και υστεροβουλίες». «Διότι δεν είναι αυτό το ζήτημα τώρα. Δεν έχουμε συμβατικές πολιτικές σχέσεις, έχουμε μια κατάσταση η οποία προσβάλλει τη δημοκρατία στον πυρήνα της», τόνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Στιγμιότυπο από τις συναντήσεις του ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ακόμη ότι στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ συνομιλητές του τού έθεσαν το ζήτημα της Χρυσής Αυγής. «Είναι ένα θέμα που τους απασχολεί πάρα πολύ, σχεδόν όσο και η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, η οικονομική κρίση. Διότι το να έχεις ένα απροκάλυπτα ναζιστικό κόμμα μέσα στη Βουλή και οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν άνοδο ενός τέτοιου κόμματος, είναι πρόβλημα. Είναι πρόβλημα για την Ελλάδα, για τους θεσμούς της, για τη δημοκρατική της παράδοση και πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία», είπε.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή