Χεζμπολάχ: «Προσχεδιασμένη τρομοκρατία» πιθανό δυτικό χτύπημα στη Δαμασκό

Ανακοίνωση της ριζοσπαστικής σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 18:15
UPD:18:34
REUTERS/SHARIF KARIM

Η Χεζμπολάχ επισήμανε πως στόχος των επιθέσεων είναι «να παρασχεθεί εκ νέου υποστήριξη στο Ισραήλ και να ενισχυθεί η ιμπεριαλιστική κατοχή της Δύσης στην περιοχή». Στη φωτογραφία η σημαία της Χεζμπολάχ.

A- A A+

Η λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, στενός σύμμαχος της κυβέρνησης της Δαμασκού, καταδίκασε κατηγορηματικά την Πέμπτη τις απειλές για στρατιωτικό πλήγμα κατά της Συρίας, κατηγορώντας τις κυβερνήσεις οι οποίες τις διατυπώνουν και ιδίως εκείνη των ΗΠΑ ότι επιδίδονται «σε προσχεδιασμένη τρομοκρατία».

Σε ανακοίνωσή της, η οποία εκδόθηκε μετά τη σύνοδο της κοινοβουλευτικής της ομάδας, η Χεζμπολάχ, η οποία έχει εμπλακεί και στρατιωτικά στη συριακή σύρραξη στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων, προειδοποίησε ότι, εάν η Δύση έκανε πράξη τις απειλές της «αυτό θα απειλούσε την ειρήνη στην περιοχή και στον κόσμο ολόκληρο».

Στην πρώτη της αντίδραση για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί επίθεση κατά της Δαμασκού, η Χεζμπολάχ επισήμανε πως στόχος των επιθέσεων είναι «να παρασχεθεί εκ νέου υποστήριξη στο Ισραήλ και να ενισχυθεί η ιμπεριαλιστική κατοχή της Δύσης στην περιοχή».

«Η εμπλοκή της αμερικανικής κυβέρνησης στην άμεση επίθεση κατά της Συρίας ενισχύει την εκπεφρασμένη πεποίθηση της Χεζμπολάχ ότι η κρίση, που από δύο ετών συγκλονίζει τη συγκεκριμένη χώρα, εντάσσεται στη στρατηγική συνωμοσία της οποίας στόχος είναι να τεθεί ολάκερη η περιοχή υπό τον έλεγχο του ξένου παράγοντα», προσθέτει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή