Με συντριπτική πλειοψηφία η αυτοδιάλυση του Συνασπισμού

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 16:32
UPD:16:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Δεν πετάμε τίποτα και προχωράμε έτσι όπως ξέρουμε, ενωτικά, ριζοσπαστικά, αριστερά», δήλωσε ο Α. Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΝ για τη λήψη απόφασης διάλυσης του κόμματος και ενσωμάτωσής του στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, στο κλειστό γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου..

A- A A+

Με συντριπτική πλειοψηφία, το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ αποφάσισε την αυτοδιάλυση του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ψήφισαν 513 σύνεδροι. Υπέρ της αυτοδιάλυσης ψήφισαν 505 κατά ψήφισαν 8.

Στις 7 το απόγευμα, αρχίζει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πετάμε τίποτα και προχωράμε έτσι όπως ξέρουμε, ενωτικά, ριζοσπαστικά, αριστερά», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας νωρίτερα στο Διαρκές Συνέδριο του Συνασπισμού.

Αναφερόμενος στις εργασίες του 1ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ που ξεκινά το απόγευμα με στόχο τη μετατροπή του από κόμμα των συνιστωσών του σε κόμμα των μελών του, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Δεν διστάζουμε να γκρεμίζουμε για να χτίσουμε. Εμείς είμαστε οι γκρεμιστές, γιατί εμείς είμαστε και οι κτίστες».

Όπως είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, «το πρωί κλείνουμε το κεφάλαιο Συνασπισμός και το απόγευμα ανοίγουμε νέα σελίδα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ των μελών του, τον ενιαίο φορέα της ελπίδας που θέλει ξέρει και μπορεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου για τη σωτηρία της κοινωνίας από τη μνημονιακή λαίλαπα, για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας. για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας».

Απευθυνόμενος στους σύνεδρους ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι σήμερα το συνέδριο δεν ήρθε για να βάλει ένα τέλος, αλλά για να επικυρώσει μια νέα αρχή, «μια τομή στη συνέχεια». «Από την άποψη αυτή», πρόσθεσε, «δεν είμαστε αντιπρόσωποι του χτες. Είμαστε αντιπρόσωποι του αύριο».

«Κρατάμε και τα καλά και τα άσχημα και τις χαρές και τις λύπες. Όλα αυτά είναι η ιστορία μας και κομμάτι της ταυτότητάς μας. Τα κουβαλάμε μαζί μας, αλλά ταυτόχρονα προχωράμε μπροστά, κοιτώντας μπροστά και όχι πίσω», συμπλήρωσε.

Ο ΣΥΝ πρωτοστάτησε στη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ, του πιο πετυχημένου πειράματος ενότητας της αριστεράς σε όλη την Ευρώπη, δήλωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το κόμμα του, «βρήκε την κοινωνική δυναμική που αναζητούσαμε χρόνια για να βάλουμε μπρος τη μεγάλη ανατροπή του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος της διαπλοκής, της εξάρτησης, της μίζας, της σαπίλας και της φαυλοκρατίας».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή