Γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 16 Ιουλίου

Παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Πέμτπη
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 10:43
UPD:16:01
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε 24ωρη γενική απεργία προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου, εν όψει της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που έθεσε η τρόικα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Στις 11:30 το πρωί της ίδιας ημέρας διοργανώνεται συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ξεχωριστό συλλαλητήριο στην Ομόνοια διοργανώνει για τις 10:30 το ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «η κυβέρνηση συνεχίζει να σπρώχνει στον Καιάδα τους εργαζόμενους με διαδικασίες εξπρές και με νέα μνημόνια που τα βαπτίζει πολυνομοσχέδια».

«Χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, απελευθέρωση των απολύσεων στον Ιδιωτικό Τομέα, νέα φορολεηλασία, "ξαφνικός θάνατος" νέων οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, άρση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών για χρέη προς το δημόσιο συνθέτουν την πολιτική της συγκυβέρνησης που υλοποιείται με το πολυνομοσχέδιο που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Οπως αναφέρει, «η κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από τη Μεταπολίτευση και έπειτα, εις βάρους των εργαζομένων και της κοινωνίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στάσεις εργασίας αύριο

Η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε παναττική στάση εργασίας αύριο, Πέμπτη από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει αύριο στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΠΟΕΜ μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ και Σκαραμαγκά στις 12.30 επίσης στην πλατεία Κλαυθμώνος και αμέσως μετά θα ακολουθήσει διάβημα στους συναρμόδιους υπουργούς. 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή