Έγκριση διορισμού Αμπατζόγλου στον ΟΑΕΔ, εν μέσω επικρίσεων Απ. Κακλαμάνη

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 17:34
UPD:17/05/2013 02:10
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

O υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης (τέταρτος από αριστερά) και ο νέος πρόεδρος του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου (τρίτος από αριστερά) στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα το διορισμό στη θέση του Διοικητή του ΟΑΕΔ.

A- A A+

Με επτά υπέρ – έξι κατά και δύο απουσίες εγκρίθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ο διορισμός του νέου Διοικητή του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου, στη θέση του Ηλ. Κικίλια. Έντονη κριτική άσκησε ο Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος καταψήφισε τον Θ. Αμπατζόγλου.

Υπέρ της πρόταση του Υπουργού Εργασίας ψήφισαν οι 6 Βουλευτές της ΝΔ και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος. Κατά ο Απ. Κακλαμάνης, ο ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Δραγασάκης, Π. Λαφαζάνης, Ν. Βαλαβάνη), η Χρυσή Αυγή (Γ. Γερμενής) και το ΚΚΕ (Σπ. Χαλβατζής). Κρίσιμη ήταν και η απουσία της ΔΗΜΑΡ (Β. Οικονόμου), που είχε διαφωνήσει με την αποπομπή Κικίλια, αλλά και των ΑΝΕΛ (Μ. Κόλλια Τσαρουχά).
 
«Η χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης και των τριών κομμάτων έχει επιστρέψει πολύ πίσω σε ό,τι αφορά τη στελέχωση της κρατικής μηχανής. Τα ποσοστά των κυβερνητικών κομμάτων στην κατάληψη θέσεων μας γυρίζουν πολύ πίσω», είπε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής.
 
Υπενθύμισε ακόμη ότι κατά τη θητεία του Θ. Αμπατζόγλου ως υποδιοικητή του ΙΚΑ την περίοδο 2004 – 2009 η φαρμακευτική δαπάνη εκτοξεύθηκε από τα 500 εκατ. ευρώ στα 2,4 δισ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή