Βραβευμένες ταινίες τιμούν τα ΕΛΤΑ

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 18:53
UPD:18:57

«Ο δράκος» (1956) - Νίκος Κούνδουρος (αριστερά) και «Ηλέκτρα» (1962) - Μιχάλης Κακογιάννης.

A- A A+

Νέα αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με θέμα «Ελληνικός Βραβευμένος Κινηματογράφος» κυκλοφορούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) από την Δευτέρα 22 Απριλίου.

Την σειρά επιμελήθηκε η Θεανώ Βενιέρη και αφορά τις ταινίες «Ο θίασος» (1974-1975) και «Ταξίδι στα Κύθηρα» (1984) - Θόδωρος Αγγελόπουλος, «Ο δράκος» (1956) - Νίκος Κούνδουρος και «Ηλέκτρα» (1962) - Μιχάλης Κακογιάννης. Πρόκειται για τέσσερις σπουδαίες κινηματογραφικές δημιουργίες οι οποίες κατάφεραν να αποσπάσουν βραβεία και διακρίσεις σε διαγωνισμούς και Φεστιβάλ.

Τα ΕΛΤΑ ευχαριστούν ιδιαιτέρως τον Νίκο Κούνδουρο, την οικογένεια Θόδωρου Αγγελόπουλου, το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, την Ταινιοθήκη της Ελλάδας και τον κύριο Γιάννη Σολδάτο, για την παραχώρηση φωτογραφικού υλικού και πολύτιμων πληροφοριών, που διευκόλυναν σημαντικά την έκδοση της σειράς.

«Ο θίασος» (1974-1975) και «Ταξίδι στα Κύθηρα» (1984) του Θ. Αγγελόπουλου.

Ο ελληνικός κινηματογράφος, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του νεότερου ελληνικού πολιτισμού, που με σαφώς υποδεέστερα μέσα και υποδομές κατάφερε να χαρίσει αριστουργήματα της κινηματογραφικής τέχνης, αναδεικνύοντας σημαντικούς σκηνοθέτες, σεναριογράφους, συνθέτες και ταλαντούχους ηθοποιούς.

Πληροφορίες

Όλα τα φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το κεντρικό φιλοτελικό κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού–100 38 Αθήνα)  και από τα ταχυδρομικά καταστήματα  μέχρι εξαντλήσεως.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή