Η Σοφία Μαντουβάλου υποψήφια για το βραβείο Άντερσεν

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 14:39
UPD:17:28

Η Σοφία Μαντουβάλου ζει στην Αθήνα. Σπούδασε εξελικτική ψυχολογία, εκπαιδευτική τεχνολογία και σκηνοθεσία στην Ελλάδα και στον Καναδά.

A- A A+

Το διεθνές βραβείο Άντερσεν, το οποίο θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, διεκδικεί η συγγραφέας Σοφία Μαντουβάλου.

Με μια βιβλιογραφία, ιδιαιτέρως αγαπητή στον κύκλο των ανήσυχων εφήβων και των νέων (έχει εκδώσει πάνω από 60 βιβλία) αποτελεί «πηγή» χιούμορ και ευαισθησίας. Το έργο της, στην παιδική λογοτεχνία, έχει διακριθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα κινεζικά και τα κορεατικά, ενώ κάποια περιλαμβάνονται στο σχολικό ανθολόγιο.

Η συγγραφέας

Η Σοφία Μαντουβάλου ζει στην Αθήνα. Σπούδασε εξελικτική ψυχολογία, εκπαιδευτική τεχνολογία και σκηνοθεσία στην Ελλάδα και στον Καναδά. Εδώ και τριάντα χρόνια που υπηρετεί το βιβλίο και την τηλεόραση παρέα με τη φαντασία, το χιούμορ και το παράλογο, κατορθώνει να συνδυάζει τα φανταστικά με τα πραγματικά στοιχεία της ζωής, το όραμα με την πραγματικότητα. Έχει εκδώσει έως τώρα εξήντα τέσσερα βιβλία για παιδιά και νέους. Το έργο της στην παιδική λογοτεχνία έχει διακριθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι δημιουργός μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών ταινιών, μερικές από τις οποίες έχουν αποσπάσει διακρίσεις. Το "Χαρέμι ανδρών" είναι το πρώτο της μυθιστόρημα για ενήλικες.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή