Επισκόπηση Τύπου

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 09:45
A- A A+

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πωλείται η ΓΑΔΑ (και άλλα 27 κτίρια)

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο σφυρί βγαίνει το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) καθώς και άλλα 27 κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες".

ΕΘΝΟΣ: Το έπος της διαφθοράς συνεχίζεται

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καταιγιστική μορφή παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη διαφθορά στο Δημόσιο. Οι δικαστικές αρχές αναλαμβάνουν τη διαλεύκανση σκανδαλωδών υποθέσεων στο κύκλωμα των φαρμάκων και την ΕΡΤ, ενώ διαπιστώνεται και ανεξέλεγκτη χορήγηση συντάξεων. Τραγελαφικές συνέπειες έχει η ανυπαρξία πειθαρχικών οργάνων. Επειδή δεν λειτουργεί Δευτεροβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, δύο καταδικασθέντες για δολοφονία εξακολουθούν να μισθοδοτούνται".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αφθαρτο το λείψανο του Γέροντα Βησσαρίωνα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πότε συμβαίνουν τα θαύματα; Οταν τα έχουμε ανάγκη; Οταν πιστεύουμε σε αυτά; Οταν είμαστε ικανοί να τα αντιληφθούμε; Ισως τα θαύματα να μην είναι προϊόντα του υπερφυσικού, αλλά φυσικά φαινόμενα τα οποία όμως συμβαίνουν με απροσδόκητο τρόπο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σκληρό παζάρι για τη ρύθμιση χρεών

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι βάσεις για μια καταρχήν συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας σχετικά με τις ρυθμίσεις τόσο των ενυπόθηκων «κόκκινων» δανείων όσο και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες μπήκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινοβραδινή διϋπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή των επικεφαλής της τρόικας Πόουλ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Παιχνίδια για δόσεις και «χαράτσι»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δεν υπήρξε ούτε χθες τελική συμφωνία με την τρόικα για τα ανοιχτά θέματα. Κυβερνητικά στελέχη, μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών, δήλωναν ότι «υπάρχει κίνδυνος ο πρωθυπουργός να πάει χωρίς συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής». Βρισκόμαστε άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές".

ΕΣΤΙΑ: Καταστροφική αντιπολίτευσις

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί καταστροφική αντιπολίτευση. Κατηγορεί διαρκώς την Κυβέρνηση, ζητεί επιτακτικά την διενέργεια νέων εκλογών, απειλεί με κοινωνική αναταραχή και υπονομεύει κάθε κυβερνητικό μέτρο. Στην πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει την καταστροφική τακτική που ακολούθησε ο Γ. Παπανδρέου το μοιραίο έτος 2009".

Η ΑΥΓΗ: Τελευταία ζαριά του Σαμαρά

Σύμφωνα με την εφημερίδα "γην και ύδωρ για να εξευμενίσει την τρόικα και να περάσει τον κάβο της αξιολόγησης του πρώτου τριμήνου προσφέρει στους δανειστές η κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ παράλληλα επιχειρεί να φορτώσει σε στελέχη του κρατικού μηχανισμού τις ευθύνες για τις αδιαμφισβήτητες αστοχίες του προγράμματος".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Απολύσεις: Ποιοι, πόσοι, πώς και πότε αποχωρούν

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το σχέδιο κινητικότητας-διαθεσιμότητας περιλαμβάνει ουσιαστικά 2 μεγάλες «δεξαμενές», την κατάργηση-συγχώνευση οργανισμών και την αξιολόγηση των φορέων που βρίσκονται κάτω από την Κεντρική Κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, οι εν λόγω «δεξαμενές» είναι και αυτές που θα οδηγήσουν χιλιάδες υπαλλήλους εκτός Δημοσίου, διαδικασία που χρονικά τοποθετείται εντός του 2014".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Το στημένο του ΟΠΑΠ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μπάζει από παντού το ΤΑΙΠΕΔ και οι διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων που όρισε η κυβέρνηση. Ο διαγωνισμός για την πώληση του ΟΠΑΠ που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες αποκαλύπτεται διάτρητος, καθώς μπορεί να καταλήξει σε επενδυτές με μόλις 1.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Ρήξη με τρόικα το χαρτί Σαμαρά

Η εφημερίδα γράφει ότι "«Ζούμε σε ώρες αναταράξεων», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, προϊδεάζοντας για την τακτική της ρήξης που θέλει να ακολουθήσει λόγω των πολλαπλών αδιεξόδων στα οποία βρίσκονται ο ίδιος, η ΝΔ και η κυβέρνηση. Σήμερα, στη συνάντησή του με τους τροϊκανούς, ο πρωθυπουργός θα δείξει αν (και σε ποιον βαθμό) θα τραβήξει το χαρτί της ρήξης. Και αυτό θα στηριχτεί στη ρήτρα της ύφεσης. Ο Αντ. Σαμαράς δεν μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, την ώρα μάλιστα που ο Αλ. Τσίπρας ζητεί εκλογές εδώ και τώρα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στο Μαξίμου οι εκκρεμότητες

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην αποψινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας παραπέμπονται όλα σχεδόν τα κρίσιμα ζητήματα της διαπραγμάτευσης, χωρίς, ωστόσο, να είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει συμφωνία. Κατά τη χθεσινή πολύωρη σύσκεψη (διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες) υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων από τέσσερα υπουργεία με τους εκπροσώπους των δανειστών, σημειώθηκε πρόοδος, αλλά τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί οριστικά συμφωνηθέν".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Πιστωτικές: 10 τρόποι για κούρεμα έως 80%

Η εφημερίδα γράφει ότι "με τη θηλιά των υψηλών επιτοκίων που ξεπερνούν ακόμη και το 18% σε πραγματική βάση και των συσσωρευμένων χρεών προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα χιλιάδες δανειολήπτες οι οποίοι μπορεί μέχρι χθες να ήταν συνεπής σήμερα όμως δεν αντέχουν πλέον αυτό τον σταυρό".

Ο ΛΟΓΟΣ: «Ηλεκτροσόκ» προκαλεί το χαράτσι

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έντονες πολιτικές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι φερόμενες αξιώσεις της τρόικας για συνέχιση της είσπραξης του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και το 2013. Το ζήτημα τείνει μάλιστα να προκαλέσει και ενδοκυβερνητικές ρωγμές, καθώς βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη τη Δημοκρατική Αριστερά".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αλλοθι νέας επίθεσης οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πανέτοιμος να κλείσει μέχρι σήμερα το βράδυ όλες τις «εκκρεμότητες» στις συνεννοήσεις με την τρόικα, τηρώντας τις δεσμεύσεις και εφαρμόζοντας πλήρως τα συμφωνηθέντα άγρια μέτρα που βουλιάζουν πιο βαθιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση το λαό, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα την αποφασιστικότητά του να πάρει νέα μέτρα, παρά τις ψεύτικες διαβεβαιώσεις για το αντίθετο".

ΤΑ ΝΕΑ: Ενα πακέτο για την τρόικα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με ένα πακέτο που περιλαμβάνει φορολογικές μειώσεις, διευκολύνσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τον ενιαίο φόρο για τα ακίνητα, καθώς και αλλαγές στη δομή των δημόσιων υπηρεσιών, αναμένει ο Αντώνης Σαμαράς τους εκπροσώπους της τρόικας σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τελικό παζάρι με τους δανειστές η κυβέρνηση θα επιμείνει για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Συναγερμός για εισπράκτορες. 4.100 φοροκυνηγούς αναζητά το υπ. Οικονομικών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Στήριξη των επιχειρήσεων με ενιαία φορολόγηση 15%

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υπέρ της υιοθέτησης ενιαίου συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων της τάξεως του 15% τάχθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας χθες στο συνέδριο για την αναπτυξιακή στρατηγική της Ευρώπης που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας ωστόσο ότι προϋπόθεση είναι η επίτευξη υψηλών δημοσιονομικών πλεονασμάτων".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Κοντά σε συμφωνία. Τελικές αποφάσεις στην κρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Η εφημερίδα σημειώνει "την αισιοδοξία του πρωθυπουργού ότι σήμερα, στη συνάντησή του με την τρόικα, θα «γεφυρωθούν» οι εκκρεμότητες και θα κλείσει η συμφωνία, μετέφεραν χθες στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, λίγο μετά την οριστικοποίηση του ραντεβού, εξέλιξη που από μόνη συνηγορεί στην εκτίμηση πως οι δύο πλευρές βρίσκονται πλέον κοντά σε συμφωνία".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Χάθηκαν» 40 δισ. ευρώ από το εθνικό εισόδημα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κατάρρευση εθνικού εισοδήματος, επενδύσεων και ιδιωτικής κατανάλωσης, την τετραετία 2009-2012, συνθέτουν την εικόνα της βαθιάς ύφεσης στην οποία βυθίστηκε η οικονομία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στη διάρκεια του 2012, το εθνικό εισόδημα μειώθηκε κατά 14,8 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με το 2011, ενώ στο ποσό των 39,5 δισ. ευρώ ανέρχεται η σωρευτική μείωση του ΑΕΠ από το 2008, όταν η οικονομία εισήλθε στο τούνελ της ύφεσης, όπου και παραμένει".

ΚΕΡΔΟΣ: Το κλίμα αλλάζει την ατζέντα των συζητήσεων με την τρόικα

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι εξελίξεις του σαββατοκύριακου σε συνδυασμό με τα αμφίσημα στοιχεία της ύφεσης και του προϋπολογισμού άλλαξαν χθες ριζικά την ατζέντα των ελληνικών αιτημάτων κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με τον Πρωθυπουργό να κάνει για πρώτη φορά λόγο για ανάγκη επιβολής ενιαίου μειωμένου επιχειρηματικού φόρου 15% και την τρόικα να απορρίπτει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, να «συστήνει» τη διατήρηση του τέλους ηλεκτροδότησης και για το τρέχον έτος και να συζητά την κυβερνητική πρόταση για τον τρόπο διακανονισμού των ασφαλιστικών εισφορών".

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή