Βολές ΠΟΕ-ΔΟΥ κατά της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ

Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 13:37
Eurokinissi/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Βολές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών εξαπολύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις εφορίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), θέτοντας μάλιστα και θέμα παραιτήσεων, με αφορμή την έκθεση ΔΝΤ και Κομισιόν που έβγαλε «κίτρινη κάρτα» για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ μεταξύ άλλων σημειώνει πως όσα διαπιστώνει η έκθεση για την κατάσταση των φορολογικών υπηρεσιών αποτυπώνουν «τη σκληρή πραγματικότητα» στην οποία αναγκάζονται να εργάζονται οι εφοριακοί, ενώ υπενθυμίζει πως σε κάθε ευκαιρία η Ομοσπονδία ζητά να ενισχυθούν οι εφορίες.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση-απάντηση του υπουργείου στην έκθεση της τρόικας, η ΠΟΕ-ΔΟΥ εκφράζει έκπληξη, υποστηρίζοντας πως ΥΠΟΙΚ «προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα  αποδεικνύοντας ότι η ηγεσία του ζει σε ένα φανταστικό κόσμο, μιας  πλασματικής πραγματικότητας, προϊόν άγνοιας (σκοπιμότητας;) εξωυπηρεσιακών συμβούλων και "παρασυμβούλων", που συνεχίζουν να εισηγούνται φορολογικά και οργανωτικά νομοσχέδια, ενώ θα έπρεπε (όπως αναφέρει και η έκθεση στη σελ. 46) να συζητά τα επίμαχα θέματα με τους εκπροσώπους των εφοριακών».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «αν ο στόχος τους δεν είναι να παραδώσουν τις φορολογικές υπηρεσίες σε ιδιώτες – φοροφυγάδες, σίγουρα είναι (με άλλοθι τη μη πάταξη της φοροδιαφυγής)  να προχωρήσουν και σε άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων».

Καταλήγοντας η ΠΟΕ-ΔΟΕ σημειώνει: «Κύριοι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, οι εφοριακοί αξιολογούνται σύμφωνα με τους στόχους που εσείς (αυθαίρετα)  θέτετε και αν αποτύχουν, καταργούνται από Προϊστάμενοι ή μετατίθενται. Όταν οι πολιτικοί αποτυγχάνουν και δεν επιτυγχάνουν τους στόχους που οι ίδιοι θέτουν, δεν πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να παραιτούνται;».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή