ΗΠΑ: «Κυβερνοεπίθεση» σε ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013 00:41
A- A A+

Χάκερ, που υποστηρίζουν πως είναι μέλη των Anonymous, έκαναν «κυβερνοεπίθεση« σε ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ το πρωί του Σαββάτου. Στο διαδικτυακό μανιφέστο που ανήρτησαν στο Ιντερνετ, οι χάκερ ζήτησαν την αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος στις ΗΠΑ και ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση. Απείλησαν μάλιστα με δημοσιοποίηση ευαίσθητων στοιχείων για το υπουργείο.

REUTERS

Η μακροσκελής ανακοίνωση των χάκερ μοιάζει με προηγούμενες των Anonymous, τις οποίες έχουν αναρτήσει κατά καιρούς, σε διάφορες κρατικές ιστοσελίδες, στις οποίες απέκτησαν πρόσβαση.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στον προσφάτως εκλιπόντα 'Ααρον Σουόρτζ, συνιδρυτή του Reddit και ενός εκ των ανθρώπων που εφηύραν το σύστημα RSS, ο οποίος αυτοκτόνησε σε ηλικία 26 ετών. Ο «γκουρού του Ίντερνετ», όπως ήταν ένα από τα προσωνύμια του Σουόρτζ, κατηγορείτο για ηλεκτρονική απάτη και κινδύνευε, εάν τελικώς καταδικαζόταν, με ποινή φυλάκισης 35 ετών. Σύμφωνα με τους κατήγορους, ο Σουόρτζ είχε υποκλέψει χιλιάδες επιστημονικά και ακαδημαϊκά ψηφιακά αρχεία από το ΜΙΤ.

Κατά τους χάκερ, ο Σουόρτζ αυτοκτόνησε «για να μην αναγκαστεί να παίξει σε ένα παιχνίδι διεστραμμένης και παραμορφωμένης δικαιοσύνης, όπου ήταν καταδικασμένος να χάσει».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή