Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ

«Ο ασκός του Αιόλου δεν θα κλείσει»
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 13:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, που συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας πλέον κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

A- A A+

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, που συνεχίζουν  τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας πλέον κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Μετά και την προσφυγή της ΣΤΑΣΥ στη δικαιοσύνη, προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι «εάν συνεχίσει με τη νοοτροπία της αδιαφορίας […] είναι βέβαιο ότι ο ασκός του Αιόλου δε θα κλείσει».

ΣΤΑΣΥ

ΣΤΑΣΥ Α.Ε.: Στατιστικά απεργιών

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης της ΣΤΑΣΥ αναφέρει τα ακόλουθα: «Ο καθένας από τους συμπολίτες μας που μπορεί να διακρίνει τα αυτονόητα, εύκολα διαπιστώνει (ιδιαίτερα δε, αν δε διαθέτει "κοντή μνήμη"), ότι οι κινητοποιήσεις που γίνονται στο χώρο των συγκοινωνιών δεν έχουν "συντεχνιακά" χαρακτηριστικά».

«Δηλαδή», προσθέτουν οι εργαζόμενοι, «πέρα από τη μεθόδευση των ΜΜΕ για τους λόγους και τις επιπτώσεις των Απεργιών, ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στη ΣΤΑΣΥ». Όπως αναφέρουν, «το μείζον και κυρίαρχο θέμα είναι η κατάργηση του θεσμού των Σ.Σ.Ε. σε όλο το φάσμα της αγοράς».

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι μπορεί οι διοικούντες και οι κυβερνώντες να επικαλούνται ότι είναι απαραίτητο να εφαρμοσθούν οι νόμοι, «λησμονούν όμως ότι οι ίδιοι είναι ασυνεπείς στις ίδιες τους τις δεσμεύσεις».

«Η ανακολουθία έχει ξεπεράσει κάθε όριο! Ενώ ψηφίζονται ειδικοί νόμοι που αφορούν αναδιαρθρώσεις και εξυγιάνσεις, έρχονται μετά άλλοι, οι οποίοι στην ουσία ακυρώνουν τους προηγούμενους, όχι γιατί απέτυχαν στην εφαρμογή τους αλλά επειδή πολύ απλά η ύφεση λόγω φοροδιαφυγής και η μαύρης  εργασίας βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

«Προειδοποιούμε για τελευταία φορά την κυβέρνηση και τη διοίκηση ότι εάν συνεχίσει με τη νοοτροπία της αδιαφορίας, να αγνοεί τις πρόσφατες δεσμεύσεις από πλευράς κράτους με τους εργαζόμενους, που δεν είναι άλλες από την εφαρμογή των ΣΣΕ, είναι βέβαιο ότι ο ασκός του Αιόλου δε θα κλείσει αν δε βρεθεί πολιτική λύση», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή