Ντ. Μπακογιάννη: Φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012 19:37
UPD:19:38

Ντ. Μπακογιάννη: «Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη και η χώρα θα τηρήσει τις συμφωνίες της καθώς από τις επόμενες εκλογές θα προκύψει μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση».

A- A A+

Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη και η χώρα θα τηρήσει τις συμφωνίες της καθώς από τις επόμενες εκλογές θα προκύψει μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, η οποία θα υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη σε σημερινή συνέντευξή της στη δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία.

Επεσήμανε ακόμη ότι δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ καθώς, όπως είπε, αυτό δεν βοηθά κανέναν ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να συνεργαστούν όλοι, οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι Έλληνες, για να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

Η ίδια, όπως είπε, κρατούσε πάντα ξεκάθαρη ευρωπαϊκή στάση και για το λόγο αυτό βρέθηκε για αρκετό χρονικό διάστημα εκτός της ΝΔ αλλά τώρα, πρόσθεσε, πρέπει να συνεργαστούν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, πρόκειται για μια πολύ δύσκολη υπόθεση καθώς δεν υπάρχει κανένας λαός στον κόσμο που χάνει το 30% του εισοδήματός του, που έχει ένα εκατομμύριο ανέργους, που ακούει συνέχεια ότι είναι τα «μαύρα πρόβατα» της Ευρώπης.

Πρόσθεσε ότι τα πράγματα μπορούν να χειροτερέψουν και για αυτό το λόγο θα πρέπει να ειπωθεί με κάθε σαφήνεια στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή