ΥΠΕΞ: Προσβλητικές εξαλλοσύνες από την κυβέρνηση των Σκοπίων

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012 15:44

Σκληρή απάντηση επεφύλαξε στον Νίκολα Γκρούεφσκι και τις δηλώσεις του περί «πολιτικής γενοκτονίας» κατά της ΠΓΔΜ από την πλευρά της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Δελαβέκουρας, κάνοντας λόγο για «προσβλητικές εξαλλοσύνες αξιωματούχων των Σκοπίων».

A- A A+

Σκληρή απάντηση επεφύλαξε στον Νίκολα Γκρούεφσκι και τις δηλώσεις του περί «πολιτικής γενοκτονίας» κατά της ΠΓΔΜ από την πλευρά της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «προσβλητικές εξαλλοσύνες αξιωματούχων των Σκοπίων».

Τέτοιου είδους δηλώσεις, υπογραμμίζει ο κ. Δελαβέκουρας, υπονομεύουν τις διμερείς σχέσεις και τροφοδοτούν τη συστηματική αρνητική προπαγάνδα της κυβέρνησης των Σκοπίων σε βάρος της χώρας μας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του εκπροσώπου:

«Διαχρονική και σταθερή επιθυμία της Ελλάδας είναι η ταχεία επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μέσα από διαπραγματεύσεις, όπως ορίζουν οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Η επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης θα απελευθερώσει το δυναμικό των διμερών μας σχέσεων και θα δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της γειτονικής χώρας.

Αυτονόητη προϋπόθεση για τα ανωτέρω είναι η καλλιέργεια σχέσεων καλής γειτονίας.

Οι προσβλητικές εξαλλοσύνες αξιωματούχων των Σκοπίων, και μάλιστα λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Κυβέρνησης στην Ελλάδα, ασφαλώς δεν αποτελούν καλό σύμβουλο για τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος προς επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης. Το αντίθετο, υπονομεύουν τις διμερείς σχέσεις και τροφοδοτούν τη συστηματική αρνητική κυβερνητική προπαγάνδα που έχει ως στόχο να στρέψει την κοινή γνώμη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εναντίον της Ελλάδας».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή