Εκτός λειτουργίας το diavgeia.gov.gr

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 10:19
UPD:11:06
A- A A+

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται από την Πέμπτη το απόγευμα o δικτυακός τόπος diavgeia.gov.gr όπου αναρτώνται όλες οι πράξεις των κυβερνητικών και διοικητικών οργάνων.

Όπως έγινε επισήμως γνωστό, το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί από χθες στις 4μ.μ., λόγω βλάβης και στις δύο ίνες του ΟΤΕ που συνδέουν το υπολογιστικό κέντρο.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αφού ενημερώνει πως έχει προσωρινά διακοπεί η διαθεσιμότητα των εφαρμογών του συστήματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ (εφαρμογή επισκόπησης/αναζήτησης πράξεων και εφαρμογή αναρτήσεων για Φορείς), διευκρινίζει ότι η διακοπή οφείλεται σε βλάβη στα κυκλώματα οπτικών ινών στο δίκτυο του ΟΤΕ που διασυνδέει το Data Center, όπου και φιλοξενούνται οι υποδομές υποστήριξης του Προγράμματος Δι@ύγεια.

Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του υπουργείου, έχει βρεθεί το σημείο καταστροφής των οπτικών ινών και ήδη ξειδικευμένο συνεργείο βρίσκεται στο χώρο για την επιδιόρθωση της βλάβης. Η αποκατάσταση προβλέπεται εντός της ημέρας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Νόμο 3861/ΦΕΚ 26/13.7.2010, τ. Α', οι δημόσιοι οργανισμοί υποχρεούνται να αναρτούν αποφάσεις και πράξεις τους στο διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος «Δι@ύγεια», το οποίο συντονίζει το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥπΕσΑΗΔ).

Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για διευκόλυνση των μελών της Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) και των υπαλλήλων-συντακτών εγγράφων που πρέπει να αναρτηθούν στο Διαδίκτυο.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή