Σάλος από το φασιστικό χαιρετισμό στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 16:45
A- A A+

Σάλο έχει προκαλέσει ο φασιστικός χαιρετισμός του Νίκου Μιχαλολιάκου, εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου στο δήμο Αθηναίων, κατά τη διάρκεια έντονης αντιπαράθεσης με τον δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Την ενέργεια καταδίκασαν τόσο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Μπέης όσο και ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, όπως και ο Νικήτας Κακλαμάνης

«Ο ναζιστικός χαιρετισμός του φύρερ της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και η δήλωση του ότι θα επαναλάβει φασιστικές αντισυγκεντρώσεις», καθώς «και η παρουσία του μέσα στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου με οπλοφόρους-μπράβους αποκάλυψε το ανοιχτό φασιστικό χαραχτήρα της δήθεν "πολιτικής" παρουσίας της νεοναζιστικής οργάνωσης», παρατήρησε σε δήλωσή του ο κ. Π.Κωνσταντίνου, τονίζοντας πως οι νεοναζί δεν έχουν καμιά θέση στο δημοτικό συμβούλιο .

«Τέτοιες ενέργειες σε θεσμικά όργανα λαϊκής εκπροσώπησης προσβάλλουν κατάφορα το δημοκρατικό πολίτευμα και το σύνταγμα της χώρας μας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ καταγγέλλοντας και προπηλακισμό προς δημοτική σύμβουλο της Ανοιχτής Πόλης. Σύμφωνα με το ΣΥΝ ευθύνες για «την εκκόλαψη του αυγού του φιδιού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, έχει και η κυβέρνηση και καλεί την αθηναϊκή κοινωνία «σε δημοκρατική επαγρύπνηση και συσπείρωση ενάντια στις φασιστικές προκλήσεις».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή